Rotterdam – Zorg en Zekerheid U16 speelde zondagavond in Rotterdam een wedstrijd waarin het vooral van zichzelf verloor. De tegenstander, Rotterdam basketball, kreeg alle medewerking om de wedstrijd met 80 – 67 te winnen. Na een slecht tweede en derde kwart liet het ZZ-team pas laat in het vierde kwart zien te kunnen basketballen. Natuurlijk was dat veel te laat. Rotterdam won verdiend.

Vanaf de eerste minuut zat Zorg en Zekerheid niet goed in de wedstrijd. De getrainde spelvarianten werden niet goed uitgevoerd en er werd direct al veel balverlies geleden. Gelukkig kon Rotterdam daar in het eerste kwart niet ̩cht van profiteren. Het ZZ-team wist ondanks het haperende spel het eerste kwart te winnen met 16 Р17.
In het tweede kwart ging het helemaal mis. Aanvallend leek niets meer te lukken en in de verdediging ging de poort helemaal open. De samenhang was compleet zoek. De guards konden de forwards niet bereiken, vervolgens werd vanaf die positie te veel geforceerd en kreeg het team een flink aantal fastbreaks om de oren. Het team speelde tegen zichzelf.
Wat ook niet meewerkte, was de slechte afronding. Werd er een keer een goede aanval gespeeld, dan werd de kansrijke doelpoging niet benut. Rotterdam speelde veel efficiënter en won het kwart met 28 – 13.
In de rust (tussenstand 44 – 30) probeerde coach Edmar Diebels het team weer op de rails te krijgen. Iedereen werd op zijn taken gewezen en flink wakker geschud. Dat leek in de eerste minuten van het derde kwart te helpen, Zorg en Zekerheid kwam wat dichterbij, het spel bloeide wat op. De opleving was echter van korte duur. Al snel verviel het team in de fouten die het voor rust ook al veelvuldig maakte. Weer kon men elkaar niet vinden en was de verdediging niet goed. Rotterdam liep uiteindelijk naar een nog grotere voorsprong (65 – 45).
In het vierde kwart dan eindelijk ook iets positiefs. Met veel inzet knokte Zorg en Zekerheid zich een beetje terug in de wedstrijd. Het spel werd beter en ineens waren daar de scores.
De wedstrijd kon natuurlijk niet meer gewonnen worden, het verschil was te groot. We lieten even zien toch ook te kunnen basketballen. Maar als we dan vervolgens ook de vrije worpen die we in de laatste fase veelvuldig afdwingen totaal niet benutten, ja, dan kun je alleen maar verliezen. Van jezelf. Eindstand 80 – 67.

[i]Scores:[/i] Boris Crama 17, Ingmar Kok 14, Dennis Gout 13 (10 reb.), Jasper Warmenhoven 11, Tim Heshusius 7, Ernes Mahmutovic 5.