Amsterdam – Zaterdag verloor Zorg en Zekerheid U16 van Mosquitos. Na een heel behoorlijke eerste helft kon het team in de tweede helft Mosquitos niet meer bijbenen. Hoewel in de sport excuses niet tellen, is het toch wel op z‘n plaats om te vermelden dat het team op dit moment slechts 6 fitte spelers heeft. Een wedstrijd tegen één van de koplopers is dan bij voorbaat lastig.

En toch ging het in de eerste helft niet slecht. Mosquitos had veel meer lengte en spelers. De lange spelers van ZZ, Thomas Bouwmeester en Ernes Mahmutovic, zijn geblesseerd. Satchel Ciere en Iosto Fodde spelen wel, maar zijn niet 100% fit. Het gemis aan lengte werd gecompenseerd door snelheid en goed teamspel. Mosquitos werd in het eerste kwart op 15 punten gehouden. Voor Zorg en Zekerheid stonden er 13 punten op het scorebord.
In het begin van het tweede kwart zorgde een knappe versnelling voor een 15 – 20 tussenstand! Het team van Zorg en Zekerheid liet even zien dat het bij vlagen bovengemiddeld kan basketballen. Een strakke, stugge verdediging en een paar gave aanvallen zorgden binnen drie minuten voor een 7 – 2 run. Mosquitos had vervolgens twee time-outs nodig om terug in de wedstrijd te komen. En dat deden ze goed. Vooral inside kreeg Zorg en Zekerheid het moeilijk. Vrijwel alle Amsterdamse punten werden van korte afstand gemaakt. De wedstrijd kantelde, Zorg en Zekerheid had even geen antwoord. Het herstel kwam pas aan het einde van het tweede kwart, toen er weer meer verdedigende controle in het team kwam en er aanvallend nog een paar goede schoten gemaakt werden. De ruststand 42 – 30.
Het derde kwart was cruciaal voor de wedstrijd. Sluit Zorg en Zekerheid weer aan, of trekt Mosquitos de wedstrijd definitief naar zich toe. Helaas, het laatste gebeurde. Het team knokte, ook een zone-press werd geprobeerd, maar had moeite om de weg naar de basket te vinden. Bovendien liet Zorg en Zekerheid Mosquitos te makkelijk scoren. Daardoor liepen de Amsterdammers nog verder weg, het verschil liep op naar 21 punten.
Het vierde kwart was niet anders. Enkele spelers zaten “erdoorheen” en Mosquitos speelde vrijuit om het verschil nog groter te maken. Het smalle team van Zorg en Zekerheid verloor uiteindelijk met 88 – 57.

[i]Scores:[/i] Ingmar Kok 17 (7 st.); Boris Crama 16 (8 reb., 5 ass.); Dennis Gout 12 (13 reb.); Iosto Fodde 6, Tim Heshusius 6.