Voor de tweede keer dit seizoen heeft Wereldtickets.nl zich stukgebeten op Das uit Delft. En ook voor de tweede keer gebeurde dat volstrekt onnodig. In eigen Bloemerdhal werd het zaterdagavond 59-68, nadat in het laatste kwart de thuisploeg het duel volkomen uit handen gaf.
Potentie tegen routine. Zo laten wedstrijden tussen Wereldtickets.nl en Das zich typeren. En inmiddels zijn er aan de Leiderdorpse ploeg ook ervaren krachten toegevoegd. Zoals Linda Appers, die door een blessure nu pas debuteerde en onder meer met drie driepunters haar mogelijkheden onderstreepte.
Het leek er ook lang op dat haar eerste officiele wedstrijd sinds zij van Binnenland Barendrecht overkwam, winnend zou worden afgesloten. In het zogeheten ‘puntje-puntje’-treffen, met een 38-37 ruststand, sloeg Wereldtickets.nl een paar keer een gaatje. Een daarvan kwam tot stand aan het einde van het derde kwart, dat met een 52-47 tussenstand eindigde. Wat zich daarna afspeelde, was ronduit dramatisch. De Leiderdorpse meiden werden plotseling nerveus, speelden de bal keer op keer richting opponenten, scoorden vijf minuten lang helemaal niet en gingen met negen punten verschil ten onder.
Zera Butter was desondanks topscoorster met 20 punten, Appers volgde met 11 en Bridget Yoerger liet 14 rebounds aantekenen. In de zogeheten finale four is een finaleplaats nog zeker niet uit het oog verloren, maar de kans erop slinkt door het verlies wel.