Afgelopen zaterdag behaalde het meiden bolwerkteam een eenvoudige overwinning op het lager geklasseerde bolwerkteam uit de Utrechtse regio Uball. Het team van de coaches Ton Kallenberg en Frits Kantebeen nam vanaf het begin van de wedstrijd een voorsprong en bouwde deze regelmatig uit naar een 81-39 overwinning. Bij het bolwerkteam ontbraken Jess Hunt en Kiki Schollaardt, terwijl Eveline Kallenberg ziek bleek en niet aan spelen toe kwam.
Desondanks was er een prima team dat het opnam tegen de Utrechtsen, waarbij vooral Simone Cramer de wedstrijd aangreep om weer eens ouderwets de scoremachine op gang te brengen. Daarbij werd zij prima geholpen door Alies Jabroer en Nikki Rademaker, waardoor er in de wedstrijd eigenlijk steeds sprake was van het “op de dubbel” houden van de tegenstander. Bij elke score van Uball stonden er twee tegenover van Lokomotief. Katie Gout zette de bolwerkmeiden met een driepunter op een 17-9 tussenstand. Wat vooral opvallend was, was dat de verdediging aan Rijswijkse zijde weinig extra kansen gaf aan de tegenpartij. Er werd goed uitgeboxed en dit werd gekoppeld aan soms mooie transitions in de fast-break.
Na een 37-19 ruststand, ging het spel de tweede helft ongewijzigd verder. Lisa van der Water en Leonie Jansen scoorden regelmatig en omdat Uball eigenlijk geen vuist kon maken, hadden de coaches Kallenberg en Kantebeen de tien speelsters in twee groepen verdeeld, die de rest van de wedstrijd om de paar minuten met elkaar werden gewisseld, waardoor alle speelsters voldoende gelegenheid kregen om hun kwaliteiten te tonen. Uiteindelijk werd het 81-39.
scores: Simone Cramer (18 pt, 9 int), Alies Jabroer (13), Lisa van der Water (12), Nikki Rademaker (8), Leonie Jansen (8), Katie Gout (7), Dominique v.d. Bosch (7), Asa Kantebeen (6), Robin Clement (2), Rosanne Gilden (dns).