Er was dit seizoen altijd wel iets aan te merken op het spel van de U16-1. Het geduld van de coach (en supporters) werd danig op de proef gesteld. Allen waren ervan overtuigd dat de U16-1 echt wel beter kan, maar dat we dat elke keer op de verkeerde manier of te laat lieten zien. De U16-1 “lijkt” zijn les te hebben geleerd. De U16-1 speelde zaterdag (zonder de geblesseerde Jelle) zijn beste wedstrijd van dit seizoen en won van Lokomotief met 53 – 52.
De coach had vandaag geen op- of aanmerkinge en hield dan ook (redelijk) zijn mond. Het team speelde zoals hij ze het altijd voorgehouden had: “Speel je alle periodes met gedrevenheid en felheid, dan is van elke tegenstander in deze competitie te winnen.” Mark, Luuk, Robin, Floriaan en Tycho begonnen stroef tegen de formatie uit Rijswijk. Lokomotief leek goed op gang te komen (5 – 11), maar al snel bleken er voor Loko “blaadjes op het spoor” te liggen. Door goed compact te verdedigen met constante helpside en prima lange aanvallen met veel beweging en goede afronding – kwam Lokomotief tot stilstand en kon BVL langszij komen aan het einde de eerste periode: 15 – 15.
Het team zag dat het op de goede weg was en met name onze lange mensen: Luuk, Mark en Okke werden steeds brutaler en gingen nu voor elke rebound, zowel aanvallend als verdedigend in de 2e periode. De onvermoeibare Tycho en Floriaan, als prima spelverdeler en perfecte afmaker, ondersteund door de keihard werkende Alberto, Michiel, Robin en Marco zorgden voor een verrassing door een voorsprong te nemen tegen Loko. Vooral verdedigend stond BVL vandaag als een huis, we stoorden hiermee het snelle aanvalspel van Loko en daardoor raakte – vooral – de coach van Loko gefrustreerd, die zich meer met zaken buiten de wedstrijd ging bemoeien dan met haar spelers. BVL profiteerde hiervan en liep uit naar een 27 – 23 russtand.
De U16-1 lijkt zijn les geleerd te hebben om zwak aan de 3e periode te beginnen en vloog uit de startblokken. Vooral Okke gooide vandaag alle energie in zijn spel, na zijn – niet geplande NS Railtoer – en speelde vandaag een topwedstrijd. Hij rende van aanval naar verdediging en vice versa, reboundde in de aanval en verdediging en wist zelf ook nog te scoren of prima assists te geven. Loko moest hard werken om bij te kunnen blijven. Dit had de U16-1 weleens anders gezien. We stonden aan het einde van de 3e periode nog steeds voor met : 42 – 35.
In de 4e periode bleek de energietank van de U16-1 nog voldoende gevuld te zijn. Het team hield zijn “koppie” erbij en ondanks het feit dat Loko fysieker ging spelen, deerde dit de U16-1 niet. In deze periode speelde de U16-1 alsof er een kampioenschap te vergeven was. BVL bleef prima zijn spelletje spelen en er werd nog steeds gevochten voor elke bal. Dat Loko in de laatste minuten nog zo dichtbij kon komen, kwam omdat we wilden meegaan in het snelle pressie spel van Loko en dit niet bij het spel van BVL paste, hierdoor leden we te vaak balverlies . Toch bleven de winstpunten na het eindsignaal – verdiend – in Leiderdorp: 53 – 52.
De eindconclusie is kort dit keer: Blijf vanaf nu zo spelen U16-1!

[i]Scores:[/i] Floriaan (13), Okke (11), Tycho (10), Robin (7), Mark (6), Marco, Alberto en Luuk (2).

[img]/img/nieuws/BVL JU16_1.jpg[/img]