De U16-1 heeft op dit moment moeite met scoren. Dit is sinds het begin van het seizoen al bekend, dus had het team vandaag als opdracht om extra felheid in de de verdediging te gooien, zodat wij wellicht wat vaker in balbezit konden komen en dus meer aanvallen konden opzetten. Het team was weer compleet, dus zou het geen probleem moet zijn om die extra felheid op te brengen. Helaas bleek al snel in de eerste periode, dat juist DAS die extra felheid toonde en niet wij! Daarbij speelde DAS een prima pick-and-roll en voor we het wisten gingen we de 2e periode met een 20-7 (DAS speelde een thuiswedstrijd in de Bloemerd!) achterstand in. Wat we ook deden we kregen ook in deze periode geen grip op de behendige en goed schietende formatie uit Delft. De achterstand werd nog erger doordat wij nu zelfs simpele layups er niet in kregen. Na nogeens de opdracht doorgenomen te hebben in de 3e periode, ging BVL nu wel feller spelen, we probeerden nu het aanpassen te verhinderen. In het begin wist DAS dat nog eenvoudig te omzeilen omdat er toch nog BVL spelers waren, die hun man niet goed verdedigden, maar gedurende de 3e periode werd de opdracht steeds beter uitgevoerd en werd het spel van BVL ook steeds beter en kregen we meer balbezit. De tegenstander werd in de 4e periode echt goed overspeeld en het gevolg was dat we met vele breaks deze periode wonnen en we toch nog enigzins een goed gevoel aan deze wedstrijd overhielden, ondanks de grote nederlaag : 76 รขโ‚ฌโ€œ 42. De boodschap voor de U16-1 in de komende wedstrijden was duidelijk: Je zal ALLE (en dan echt ALLE !) energie in je spel moeten gooien en keihard blijven werken tot het eindsignaal gaat, dan maak je pas kans om te winnen ……..

[i]Scores:[/i] Tycho 11, Mark 10, Robin 7, Floriaan 6, Luuk 4, Okke 3, en Alberto 1