Dit keer moest er worden aangetreden tegen Westland Stars. Westland Stars doet het goed in de poule en strijdt om de bovenste plekken. Een serieuze tegenstander dus. Zonder Okke en Robin (ziek) begonnen Marco, Tycho, Floriaan, Mark en Michiel goed aan de wedstrijd, het vrijlopen en de aanvalspelletjes beginnen steeds beter uitgevoerd te worden. Alleen resulteerde dit niet in scoren; HET probleem op dit moment van de U16-1; we creëren prima kansen, spelen ons prima vrij, maar eenvoudige layups of ballen onder de basket gaan er niet in ! Dan kan je alleen op dat moment hopen dat de tegenstander ditzelfde probleem heeft. Helaas tot nu toe, doet die tegenstander het afronden veel beter dan wij. Westland Stars kon vrij eenvoudig de eerste minuten weglopen. Het vreemde alleen is dat de U16-1 dan toch weer weet aan te pikken; vanuit achterstand lukt het de U-16-1 wel om te scoren, misschien wel omdat wij met gelijkwaardige spelers als Luuk, Jelle en Alberto regelmatig kunnen doorwisselen ?
Na de eerste periode stond het toch “maar” 10 – 12 en werd er met goede moed aan de 2e periode begonnen. Die 2e periode was desastreus voor de U16-1 en ook weer kenmerkend voor de U16-1; er is altijd één periode waarin de U16-1 alles, wat zij geleerd hebben, is vergeten, met als gevolg dat de tegenstander, die technisch niet veel beter was, toch zo maar van ons kon weglopen ! Hierdoor stond het 12 – 29 bij rust (slechts 1x gescoord !) en leek de wedstrijd al gespeeld.
Hoe frappant was de terugkomst van BVL in de 3e periode, ondanks dat BVL moeite bleef houden met scoren werd er nu wel 2x zo hard gewerkt door het team en het herstel van de ploeg kwam langzaam op gang. Vooral Mark, terug van een enkelblessure, liet zien nu hoger te kunnen springen dan voor de blessure en pakte veel rebounds en wist daar prima uit te scoren tegen zijn net zo lange – maar wel 2e jaars en fysiek sterkere – tegenstander. Na de 3e periode stond het 27 – 42 en hadden we in ieder geval een periode gewonnen (15 – 13)!
In de laatste periode geloofde BVL er weer in en speelde het team zoals ze kunnen spelen. Met name Tycho kreeg het op zijn heupen en scoorde 3x op rij (heet dat ook een hattrick ?). Helaas moesten we in die periode afscheid nemen van de tot dan toe prima spelende Floriaan, die met een enkelblessure van het veld af moest (sterkte Floor !) en dat verlies kwam BVL niet meer te boven, we liepen wel in maar konden niet voorkomen dat Westland Stars met een 43 -54 eindzege naar huis ging.
De analyse van de coach – erg laat – na afloop van de 2e verlenging van Heren 1 tegen LUSV 2: “U16-1 is echt wel een team dat kan basketballen, maar we moeten ook wel durven te basketballen, dat betekent dat naast techniek ook een stuk felheid en dus wilskracht nodig is om tegen de – meestal – 2e jaars teams goed te presteren. Het team moet daarom ook geloven in zichzelf, de trainercoach kan alleen de lijnen uitzetten en deze oefenen; zeggen waar ze op moeten letten en hoe ze het moeten doen, uiteindelijk zijn het de spelers die – het geoefende – ook in de praktijk moeten brengen. Dit laatste lijkt nu iets langer te duren dan verwacht en dat knaagt aan het zelfvertrouwen van het team, maar ik geloof dat dat een kwestie van tijd is, want dat dit team goed basketballen kan, daar ben ik zeker van overtuigd!”

[i]Scores:[/i] Tycho 14, Mark 11, Floriaan 8, Marco 6 en Alberto en Michel 2.