De U16-1 zit in een goede “flow”, zoals dat vandaag de dag heet. Vandaag kon de U16-1 dit nog niet omzetten in een overwinning, maar dat het spel van dit team steeds beter wordt is nu echt duidelijk. Zaterdag startte Luuk, Mark, Alberto, Floriaan en Tycho in de eerste periode prima en konden gelijke stand houden met Cobra Nova. Uit werden we binnen 5 minuten weggespeeld en stond er al snel een grote achterstand op het scorebord, maar vandaag was dat geenzins het geval. Dit had niets met slecht fluitende scheidsrechters te maken, niet met een slecht spelende tegenstander, maar “gewoon: een steeds beter spelend U16-1, die gewend raakt aan het nivo en nu ook weet wat er van hen verwacht wordt: hard werken in aanval en verdediging en – gewoon – je “stinkende best” doen ! Met name de lange mannen: Luuk, Mark, Okke en Jelle kunnen nu zowel hun tegenstander in de gaten houden als helpside geven en gaan zich nu ook veel meer met het rebounden in de aanval en verdediging bemoeien. Na de eerste periode stond het 9 – 14 en dat was vele malen beter dan de score van de uitwedstrijd destijds.
In de 2e periode werd het goede spel voortgezet, BVL moest af en toe tot de orde geroepen worden als we weer mee wilden gaan met het te snelle spel van Cobra Nova, maar het verdedigen deden we prima, inside kwamen ze er niet doorheen en het was dankzij de uitstekend schietende forwards van Cobra dat zij met een voorsprong de rust ingingen : 21 – 24.
De 3e periode ging nog beter, de taktiek was aangepast, waardoor we onder het bord meer vrijheid kregen om te scoren. Vooral onze forwards: Marco, Floriaan en Michiel konden veelvuldig de bucket insnijden om te scoren of de bal door te pasen naar één van de centers: Luuk, Jelle, Mark en Okke. We kwamen in de 7e minuut zelfs gelijk: 28 – 28. Helaas we misten daarna te gemakkelijke scoringskansen en gingen we ook te gehaast spelen. 4 Steals op rij zorgden ervoor dat Cobra zelfs van ons kon weglopen : 28 – 37, zonde U16 !
De U16 bleef er toch nog in geloven en probeerde weer dichterbij te komen. Helaas liet Cobra in de 4e periode nog steeds over goede schutters te beschikken en zij zorgden ervoor dat de marge tussen de teams zo’n 8 punten bleef bedragen. In de laatste 2 minuten zette de U16 nog 1 keer aan en met een full court press werd geprobeerd die 8 punten te dichten. Via een driepunter van Tycho leek het of we dichterbij kwamen, maar daar bleef het ook bij: Cobra won de wedstrijd met 43 – 48.
Blijf zo spelen U16, het spel wordt met de week beter, nu nog zorgen dat het scoren van ons beter gaat worden ! Veel blijven trainen hierop, wie weet zien we volgende week wel het resultaat !

[i]Scores:[/i] Tycho (18), Floriaan en Luuk (6), Okke (4), Mark en Alberto (3), Marco (1)

[img]/img/nieuws/IMG_6711.jpg[/img]