Het laatste balletje van Zera Butter tolde vlak voor het eindsignaal uit de ring. Daardoor bleef zaterdagavond het enerverende basketbalduel op 65-66 steken. In het voordeel van HLB Accountants Den Helder. Maar zoals de eindstand al doet vermoeden, hoeft Wereldtickets.nl zich nergens voor te schamen, tegen de regerend landskampioen. De Leiderdorpse vrouwenselectie kan gezien de huidige vorm niet wachten op het begin van het reguliere eredivisieseizoen.
Na een ietwat stroeve start hield Wereldtickets.nl in de Bloemerdhal de Helderse bezoekers keurig bij. Sterker nog; de ruststand liet een 35-28 score zien in Leiderdorps voordeel. De voorsprong groeide zelfs uit tot maximaal tien punten in het derde kwart, maar daarna bracht Den Helder haar voornaamste wapen in stelling. Driepunters van international Leonie Kooij vielen als rijpe appelen door het Leiderdorpse mandje. Wereldtickets.nl bleef aanhaken en had in de slotminuut, bij 65-63, nog een kleine voorsprong. Opnieuw Kooij gooide die aan flarden. In de enige tegenaanval waar nog tijd voor was, probeerde Zera Butter hetzelfde, zonder succes.
Butter was in tegenstelling tot veel eerdere duels ook geen topscoorster. Die eer viel te beurt aan Richelle van der Keijl en Kee Brinks, beiden met 12 punten.
Door het resultaat is Wereldtickets.nl definitief uitgeschakeld voor de Final Four. Op sinterklaasavond begint de competitie met een uitduel in Utrecht.