H22 zit een beetje in de hoek waar de klappen vallen. Spelers die niet kunnen meedoen door o.a. (te) veel blessures en wedstrijden van andere teams die samen vallen. Vorige week werd de wedstrijd tegen BV Fairmount nog uit handen gegeven. Een onnodig verlies met 4 punten, met daarbij een dramatisch vrije worpen percentage. Meer dan 30 keer werd er gemist vanaf die lijn.
Deze week tegen Rotterdam Zuid, de koploper. Ook hier was eerder met 3 punten (uit) van verloren, maar dat was na een zeer behoorlijke wedstrijd. Nu waren de voortekenen slechter. De bankspelers moesten met hun eigen team aan de bak, 2 geblesseerden bleven gedwongen aan de kant en van de 5 overgebleven vaste spelers moesten er 4 eerst nog even aan de bak met Heren 1 (die trouwens prima wonnen van Loko). 5 Spelers is echt te weinig om een wedstrijd in het rayon te spelen, dus de hulptroepen moesten ergens anders gevonden worden. Gelukkig speelt er nog een 7tal BV Leiderdorpers in het u18 bolwerkteam bij BV Oegstgeest en van hen hadden Sander Hulsbos, Dennis van Winkel en Mark de Zwart wel zin om mee te ballen. Met name voor de laatste twee was het voor het eerst dat ze samen speelden met de spelers van H22.

Aan het begin van de wedstrijd kwam RZ een paar punten voor via een aantal geoliede aanvallen en wat misverstanden in de Leiderdorpse defensie. Het lukte Leiderdorp om bij te blijven, omdat RZ verdedigend geen grip op de onnavolgbare acties van Do kreeg. Daarnaast werd de press een aantal keren goed omzeild met Dennis als eindstation. Jordy deed een duit in het zakje door onder tijdsdruk een turn-around hookshot driepunter aan te laten tekenen.
De tweede periode startte met 17-21 op het bord. Door de inside acties van Do liep de center van RZ tegen zijn vierde fout op en daar werd prima gebruik van gemaakt. De “Oegstgeestenaren” speelden onbevangen mee, zodat BVL bij rust met 41-39 voor stond.
In het derde bedrijf begonnen ook de inbounds spelletjes hun vruchten af te werpen en pakten Bas en Sander hun puntjes mee. Dat was nodig, omdat Leiderdorp verdedigend wederom wat steekjes liet vallen, waardoor de periode onbeslist eindigde en BVL nog steeds aan de goede kant van de score bleef (61-58).
Het laatste kwart, nu moest de winst binnen gesleept worden. RZ nam echter een 69-74 voorsprong en twijfel en onenigheid sloop binnen bij de thuisploeg. Was RZ dan toch een maatje te groot?
Een stevige time-out was nodig om de neuzen weer dezelfde kant op te krijgen. Ook het publiek (wat in aantal aangroeide, omdat de dames van Wereldtickets al klaarstonden voor de volgende wedstrijd) ging er achter staan. Robin en Mark S controleerden samen het tempo. Mark dZ gooide nu echt de schroom van zich af. Met een driepunter en een score uit een rebound bracht hij de ploegen op gelijke hoogte en met een heel ver schot was hier sprake van “der op en der over”. RZ wist niet meer te scoren. Vier rake vrije worpen later bleek het verschil bij het eindsignaal nog wat groter: 85-78.
Dennis 6, Mark de Zwart 11, Mark Supper 12, Bas 2, Do 27, Robin 10, Jordy 13, Sander 4.