Het meisjes MU16-team heeft zichzelf in de wedstrijd tegen Binnenland tekort gedaan. Een slechte 2e periode waarin Binnenland een grote voorsprong pakte, werd het team fataal. Uiteindelijk won Binnenland daardoor geflatteerd met 76-55.

In de eerste periode hielden beide teams elkaar aardig in evenwicht en hoewel het spel aan beide kanten niet sterk was, was het desondanks spannend. Na de eerste periode (15-11) kwam de thuisploeg in de tweede periode op volle toeren en konden zij regelmatig op de fastbreak eenvoudig scoren. Dat daarvoor vooral ook vaak fysieke kracht aan te pas kwam dat niet of nauwelijks door de scheidsrechters werd geconstateerd, mag niet als excuus voor het verschil in de wedstrijd worden aangedragen. De belangrijkste reden voor de tot stand koming van het verschil lag er vooral in dat Lokomotief de vrije worpen niet benutte. Het was alsof er een deksel op de ring lag, want over de wedstrijd genomen werden er maar liefst 30 vrije worpen gemist! (26,3% totaal) En daarmee deed Lokomotief zichzelf dus veel tekort in deze tweede periode. Het fysieke spel van de kant van Binnenland bleek dus een effectief middel te zijn om de scores aan Rijswijkse zijde te beperken en daardoor was de wedstrijd bij de rust dus feitelijk gespeeld (41-21).
In de derde periode probeerden de meiden nog terug te komen in de wedstrijd, maar doordat de wedstrijd stil lag door enerzijds de veelvuldige persoonlijke fouten (totaal in de wedstrijd 56 persoonlijke fouten!) of anderzijds door een rommelig operende tafel en scorebord, kwam de Lokomotief niet echt op gang of in een “momentum”. Verder dan 49-34 kwam het team van de coaches Ton Kallenberg en Frits Kantebeen niet, waarna al snel de handdoek in de ring werd gegooid en de wedstrijd uiteindelijk eindigde bij 76-55.
Coach Ton Kallenberg na afloop: “Als we de vrije worpen gewoon op een normaal percentage schiet, heb je een heel andere wedstrijd. Nu misten we vooral in die tweede periode bijna alle vrije worpen, waardoor de stand een heel ander uiterlijk krijgt, daardoor speel je teveel tegen jezelf in plaats van tegen de tegenstander. Daarnaast hebben we het inside weggegeven. We hadden zelf te weinig dreiging en verdedigend te weinig power. Maar goed, we misten natuurlijk nu ook bijvoorbeeld Jess Hunt, die in zo’n wedstrijd het verschil kan maken.”
scores: Eveline Kallenberg (13 pnt, 11 int), Alies Jabroer (8), Leonie Jansen (8), Dominique van den Bosch (6), Lou Top (5), Simone Cramer (3), Asa Kantebeen (3), Nikki Rademaker (3), Julia Oschann (2), Lisa van der Water (2), Rosanne Gilden en Robin Clement DNS.