GRONINGEN – Zorg en Zekerheid U16 was zondag even geheel de weg kwijt. De coach en het meegereisde publiek zag een team dat vergeten was waarvoor er helemaal naar Groningen was gereden.
Voordat iedereen het besefte, stonden “onze jongens” al met 15-0 achter. Alsof de spelers van GasTerra Flames in het voorste karretje van de achtbaan waren gestapt, terwijl ZZ nog een kaartje aan het kopen was. De weg naar de basket werd keurig open gelaten, erg sociaal, maar op het basketbalveld mag je de tegenstander echt wel beletten te scoren. Vanaf de kant werden de kelen schoor gebruld, alles werd uit de kast gehaald om ons team van Zorg en Zekerheid op gang te jagen. Maar, kon er eindelijk een aanval worden opgezet, dan werd vergeten dat op de trainingen een aantal systeempjes zijn geoefend om tot een redelijke doelpoging te komen. Het kwart werd met 31-7 (!) verloren. Schande!
In het tweede kwart kwam het herstel. De wissels van Coach Edmar Diebels pakten vooral verdedigend goed uit. Zorg en Zekerheid begon wat stugger (op z’n Gronings) te verdedigen en hoewel het aanvallend niet super ging, haakte Leiden aan. Het kwart werd verloren (17-13), maar er waren wat lichtpuntjes
Het derde kwart gaf een beetje hetzelfde beeld. Zorg en Zekerheid haakte aan. Groningen scoorde niet zo makkelijk meer en Leiden probeerde wat meer een redelijke aanval op te zetten. Er brak een fase aan waar positief (ja echt) op kon worden terug gekeken. Verdedigend kreeg de ploeg een beetje controle over de lange blonde center van Groningen (goed voor 38 punten in de wedstrijd) en met veel inzet werd er aanvallend een beetje gevaar gesticht. Maar, net toen winst in het kwart mogelijk leek, bleek dezelfde speler ook 3-tjes te kunnen scoren. Het kwart eindigde in 18-17.
Het laatste kwart was in feite een formaliteit. Het moest gespeeld worden, voor de wedstrijd maakte het niet meer uit. De winnaar stond na het eerste kwart al vast. De coach probeerde natuurlijk nog om zijn team wat op te zwepen, maar vergeefs. Halverwege het laatste kwart gingen de koppies hangen. Het besef dat de wedstrijd vooral in het eerste kwart was weggegeven, begon tot de meeste spelers door te dringen. Na het eindsignaal snel de kleedkamer in. Zorg en Zekerheid verloor met 91-54. Naar de statistieken (met dank aan Almir Mahmutovic) durfde de ploeg niet te kijken…

[i]Scores:[/i] Ingmar Kok 20, Iosto Fodde 10, Boris Crama 8, Ernes Mahmutovic 4, Tim Heshusius 4, Thomas Bouwmeester 3, Jasper Warmenhoven 2, Dennis Gout 2, Thomas Kruithof 1.