De eerste overwinning van het seizoen smaakte zoet. Wereldtickets.nl won dinsdagavond verdiend met 69-63 van Challenge Sport Binnenland Rotterdam. Een bijzondere zege ook voor Linda Appers. De Leiderdorpse aanwinst moest veertig minuten zuivere speeltijd gekwetst toekijken hoe haar nieuwe team, haar oude basketbalvereniging de wil oplegde. Zonder dat zij er een steentje aan kon of mocht bijdragen.
In de openingsfase liep het nog wat stroefjes en er moest een buzzerbeater van Willemijn Kallenberg aan te pas komen om het eerste kwart winnend af te sluiten (16-15).
Daarna liet de Leiderdorpse equipe zien domweg meer in huis te hebben dan de bezoekers uit Rotterdam. Dat Kallenberg, Bridget Yoerger en Zera Butter bovengemiddelde eredivisiespeelsters zijn, is wekelijks zichtbaar. Maar nieuwelingen als Jessica Hoek en Richelle van der Keijl trekken zich daar nadrukkelijk aan op. Het komt de breedte van de selectie duidelijk te goede. Het enige dat de ploeg verweten kon worden, was dat het gat met de club die voorheen Barendrecht als thuisbasis had, niet gapend genoeg werd. Binnenland bleef het idee houden dat er nog wat te halen viel in de Bloemerdhal. Dat had dan weer als positieve bijkomstigheid dat het een snel en voor het objectieve oog best aantrekkelijk potje basketbal bleef.
Hoe dan ook, het was, niet alleen wat publieke belangstelling betreft, een hoopvolle generale voor komende zaterdagavond. Dan loopt hopelijk ‘half Leiderdorp’ uit voor het duel met Celeritas-Donar uit Groningen.