De nederlaag tegen Grasshoppers was eigenlijk al ingecalculeerd. De Katwijksen kwamen eigenlijk wat te vroeg in de competitie om het gat echt te kunnen dichten. De bolwerkmeiden speelden nu in een veredelde U14 opstelling en misten net even de fysieke kracht om het 40 minuten vol te houden tegen Grasshoppers dat vanzelfsprekend belust was op het realiseren van een goede winstpartij. Het werd uiteindelijk ietwat geflatteerd 76-49.

Beide teams begonnen bepaald niet overtuigend aan de wedstrijd. Vel balverlies en slechte schoten brachten een 7-6 stand halverwege de eerste periode op het bord. En waar Lokomotief stil viel in de productie (dat ook mede te maken had met de wissels aan Rijswijkse zijde), pakte Grasshoppers een eerste voorsprong: 13-6 aan het eind van de eerste periode.
In de tweede periode speelde Lokomotief te afwachtend basketbal. Aanvallend liep het nog niet automatisch. Lisa van der Water was de enige die zich aan de malaise wist te onttrekken en een nuttige wedstrijd speelde. Duidelijk zichtbaar was dat de groep nog behoorlijk op elkaar ingespeeld moet raken (in zowel aanvallend als ook verdedigend opzicht) en daardoor werd Grasshoppers eigenlijk in een “luie stoel” naar een grote voorsprong gebracht bij rust: 37-18.
Na rust tapte het team van de coaches Kallenberg en Kantebeen uit een ander vaatje. De onverzettelijkheid in de verdediging was terug. En hoewel het dus allemaal nog lang niet vlot verliep, was er in ieder geval een belangrijk stuk vechtlust in de ploeg dat het durfde op te nemen tegen de voorsprong. Met vechtbasketbal werd dan ook iets gedaan aan de achterstand. De Katwijksen kregen geen gemakkelijk scores meer en onder aanvoering van de hard werkende Jess Hunt en Leonie Jansen knabbelde Lokomotief wat van de achterstand af om deze periode winnend af te sluiten (49-33). Tot halverwege de laatste periode (55-41) was er nog een sprankje hoop op een positieve afsluiting, maar toen het team toch niet meer in de buurt van de 10-punten grens kon komen, gooiden de coaches de handdoek in de ring. De laatste minuten gebruikt om in handelingssnelheid te trainen. Iets waar overigens de Grasshoppers met een full court press optimaal van profiteerden door naar een 76-49 overwinning uit te lopen.
Scores: Lisa van der Water (14), Leonie Jansen (8), Eveline Kallenberg (7), Jess Hunt (7), Asa Kantebeen (5), Simone Cramer (5), Dominique van den Bosch (2), Robin Clement (1), Katie Gout, Rosanne Gilden en Kiki Schollaardt DNS.
Coach Kallenberg na afloop: “In deze wedstrijd misten we eigenlijk te veel schoten. Natuurlijk dwingt Grasshoppers dat af, omdat het allemaal net iets sneller moet dan dat veel speelsters gewend zijn. Daarom erg leerzaam. Positief vind ik dat we – toen ik daar ook op hamerde – in de derde periode en begin vierde periode toch wisten terug te komen in de wedstrijd. Als je dat optelt bij het begin van de wedstrijd, dan spelen we toch gewoon 20 minuten gelijk op. Wanneer we een half jaar verder zijn, zul je zien dat we dan een enorme stap voorwaarts hebben gemaakt en dan zou het best eens spannend kunnen gaan worden in de thuiswedstrijd.”