[img]/img/nieuws/MU16 web.jpg[/img]Misschien anders dan de uitslag doet vermoeden beleefde het meisjes bolwerkteam MU16 gistermiddag een eenvoudige wedstrijd tegen Lely Amsterdam. De Amsterdammers probeerden wel, maar waren uiteindelijk overgeleverd aan de trainingssessie van de bolwerkmeiden en bleken niet in staat het de Rijswijksen echt moeilijk te maken: 87-65.

In het team van de coaches Kallenberg en Kantebeen maakten Julia Oschmann en Lou Top hun ‘rentree’, terwijl zowel Lisa van der Water als Katie Gout weliswaar aanwezig waren, doch feitelijk nog ziek waren. Na een eerste kleine voorsprong waarin Lely Amsterdam tot 9-9 wist aan te klampen, versnelde de Lokomotief even tot een 24-10 periodestand. Het was vooral Jess Hunt die de wedstrijd aangreep om haar progressie te tonen. Aanvallend kwam zij regelmatig op de juiste plek in de aanvalsrebound en benutte haar lengte optimaal. Ook in de tweede periode was er toch een behoorlijk verschil aanwezig tussen beide teams. Hoewel coach Kallenberg veel wissels toebracht (en er daardoor niet altijd een goede mix van speelsters in het veld stond), had dat nauwelijks effect op de score. De Amsterdamsen waren niet bij machte om het Lokomotief echt moeilijk te maken. Hoewel zij nog wel even terug kwamen tot op vier punt (36-32), liepen de bolwerkmeiden toch weer eenvoudig weg door scores van Leonie Jansen tot een 47-36 ruststand.
Het leerpunt voor het team was vooral om aandacht te besteden aan bepaalde out-of-bounds spelletjes en deze werden met name in de derde periode behoorlijk uitgevoerd. Ook leverde dit direct een aantal scores op, waardoor het verschil in de wedstrijd toch ook weer gemakkelijk opliep. Desalniettemin bleef coach Kallenberg de genadeklap uitstellen. Mede doordat alle speelsters evenredige speeltijd kregen, bleef het verschil beperkt tot onder de twintig punten. In de vierde periode was de wedstrijd al lang gespeeld en freewheelde het team naar een 87-65 eindstand.
scores: Jess Hunt (22), Leonie Jansen (16), Julia Oschmann (13), Eveline Kallenberg (11), Dominique van den Bosch (9), Lia van der Water en Lou Top (6), Asa Kantebeen en Katie Gout (2), Simone Cramer (1), Kiki Schollaardt en Rosanne Gilden (dns)