Als een ploeg even niet draait, zijn het doorgaans de ervaren krachten die het team door de lastige periode loodsen. Bij de Leiderdorpse eredivisionist Wereldtickets.nl gaat het andersom. Daar is het de 16-jarige Zera Butter die opstaat in tijden van nood. Zaterdagavond poetste ze tegen Celeritas Donar Groningen vrijwel eigenhandig een achterstand van dertien punten weg en stond ze met 28 punten, vier driepunters en zes steals aan de basis van de 77-74 overwinning.
De Bloemerdhal was met ballonnen behoorlijk opgefleurd voor de eerste (weekend)thuiswedstrijd van het seizoen. Groningen was niet van plan aan het fuifje mee te werken. De ploeg uit het noorden leed veel balverlies en miste eenvoudige scoringskansen, maar kon dat hebben: Wereldtickets.nl had daar nog meer last van. Celeritas Donar leidde vanaf het eerste moment tot vlak voor het einde van het derde kwart. Dat was ook het moment dat de Butter-motor pas echt goed op gang kwam. Bij 57-57 kwam de Leiderdorpse ploeg voor het eerste langszij en in het laatste kwart trok Wereldtickets.nl aan het langste eind. Met Butter nog steeds als voorbeeld. Voor onder meer haar ploeggenoot Maxime Essenstam die eerder ongelukkige missers maakte, maar in de slotfase wel een belangrijke score aantekende. Een tweede plaats in de poule is na de tweede overwinning op rij het resultaat.

[img]/img/nieuws/butter1.jpg[/img]
(Zera Butter)

Wereldtickets.nl
Tussenstanden: 14-23, 41-45, 58-59, 77-74.
Scores: Butter 28, Yoerger 17 (12 rebounds), Kallenberg 9, Van der Keijl 8, Essenstam 7, Brinks 5, Kruithof 3.