Wereldtickets.nl heeft zaterdagavond de nummer twee van Nederland, Das uit Delft, met ruime cijfers verslagen. Het oefenduel in de aanloop naar het nieuwe eredivisieseizoen werd door de Leiderdorpse basketbalsters met 55-69 gewonnen.
Volgens coach Joris Zandbergen was te merken dat Das nog niet zo lang in training was en een paar belangrijke speelsters zag vertrekken afgelopen zomer. Toch smaakte deze oefenoverwinning naar meer. Enig smetje was de knieblessure van de Deense Julie Kongeskov waardoor zij al vroeg in het duel uitviel. Het is nog niet duidelijk hoe ernstig de kwetsuur is. Ook zonder haar liep Wereldtickets.nl uit naar een 20-31 ruststand. In het derde kwart permitteerde het Leiderdorpse team zich wat slordigheden, maar toen die eenmaal weer uit het spel werden uitgebannen , kwam de winst niet meer in gevaar.
De Amerikaanse Bridget Yoerger maakte 17 punten, eentje meer dan Willemijn Kallenberg. Ook Kee Brinks zat met haar tien punten in de dubbele cijfers.