Het seizoen beginnen met Grasshoppers, waarschijnlijk de zwaarste tegenstander in de poule, bleek niet ideaal. De eerder gespeelde oefenwedstrijden van BVL H22 hadden al laten zien, dat met name de organisatie in de aanval voor verbetering vatbaar was. Iedereen werkt hard, maar te weinig wordt gekozen voor makkelijke opties, die zich altijd aandienen als in die organisatie de bal goed rond gaat. Te vaak wordt de dappere, maar moeilijke actie ingezet met, objectief beschouwd, te weinig rendement. Als het team gaat inzien dat een goede organisatie een voorwaarde is om het talent – dat ontegenzeggelijk in flinke mate aanwezig is – ten volle te benutten, dan gaan we echt meedoen om de prijzen.
Vandaag ging het al een tikkie beter, maar vond BVL wel een stevig, ingespeeld, gemiddeld 2 jaar ouder team tegenover zich. Verdedigend houden we een tijdje redelijk stand, maar aanvallend kunnen we geen vuist maken. Via 5-8 wordt het 5-18 en 18-38 bij rust. We kunnen stellen dat het lastig wordt om deze pot nog te winnen, maar we kunnen echt wel beter. Het derde kwart wordt gewonnen met 2 punten (39-57) en in het laatste kwart komen we nog terug tot op 11 punten (51-62). Uiteindelijk wordt het 56-74, zijn we een illusie armer, maar hebben we er hopelijk wel wat van opgestoken. De puntenverdeling: Michiel 8, Roy 2, Mark 10, Do 11, Pieter -, Robin 15, Jordy 2, Bas -, David 8.