Wereldtickets.nl heeft de eerste serieuze oefenpot in de aanloop op het nieuwe basketbalseizoen, verrassend en met minimaal verschil verloren. In Katwijk werd het 69-67 voor Grasshoppers. Veel conclusies vielen er niet te verbinden aan het behoorlijk felle treffen. Of het moet zijn dat de Amerikaanse Bridget Yoerger (die een lichte hersenschudding aan het duel overhield) zeker in fysiek opzicht een sterke aanwinst is. Ook andere nieuwkomers zoals de Deense Julie Kongeskov en Rita Sárdi uit Hongarije speelden verdienstelijk.

Coach Joris Zandbergen kon wegens een blessure niet beschikken over Carola Menken en oud-international Linda Appers. Zandbergen gunde het leeuwendeel van de overige selectieleden speeltijd. Ondanks dat het een oefenwedstrijd betrof, ging het er stevig aan toe en kreeg de Leiderdorpse trainer het met de arbitrage aan de stok. Want ook al betrof het een wedstrijdje om des keizers baard, beide ploegen wilden de regionale eredivisiederby liever niet verliezen. Aan de lachende gezichten na afloop, bleek dat het Leiderdorpse team desondanks niet zwaar tilde aan het onverwachte verlies. Want tijdens enkele, vooralsnog spaarzame momenten, werd in de vernieuwde samenstelling heel behoorlijk basketbal getoond. En daar gaat de ploeg de komende weken op voortborduren.