Ook de tweede wedstrijd van het nieuwe bolwerkteam MU16 werd in winst omgezet. De basis hiervoor werd uiteindelijk in de eerste periode gelegd. De daar opgebouwde voorsprong (24-9) werd niet meer uit handen gegeven en het werd uiteindelijk 64-54.

Het team van de coaches Kallenberg en Kantebeen startte uitstekend aan de wedstrijd. De goed uitgevoerde fullcourt man-to-man press leverde Hoofddorp de nodige hoofdbrekens en Lokomotief regelmatig balbezit op. Jess Hunt maakte een verdienstelijk debuut in het team, onderstreepte dit met enkele goede acties onder het bord en maakte daarmee het eerste verschil in de wedstrijd (14-3). Alies Jabroer en Simone Cramer zetten een mooie 24-9 voorsprong aan het eind van de eerste periode op het bord.
Vanaf de tweede periode tapten de Noord Hollandsen uit een ander vaatje. Er werd steviger gespeeld en fysiek wat vaker aan de noodrem getrokken en hier hadden de meiden toch wat meer moeite om nog het snelle spel van de eerste periode te kunnen vasthouden. Het waren uiteindelijk Dominique van den Bosch en Nikki Rademaker die de broodnodige scores binnenbrachten en toen Asa Kantebeen 36-18 op het bord zette, leek er nog geen vuiltje aan de lucht. Het eind van de tweede periode verslapte het team met name in de verdediging en kon Hoofddorp direct profiteren en de achterstand terugbrengen tot een acceptabele 37-28 achterstand.
In de derde periode kon Lokomotief niet meer de afstand vergroten en het verschil bleef rond de tien punten hangen en daardoor werd steeds meer duidelijk dat het alsnog een echte ‘vechtwedstrijd’ zou gaan worden. Hoofddorp klampte aan en knabbelde steeds meer van de achterstand af (46-42). Toen toonde het jonge team karakter. Lisa van der Water gaf Lokomotief aan het eind van de derde periode weer wat lucht (50-42) en toen Hoofddorp aan het begin van de vierde periode een laatste offensief inzette (53-50), was het Eveline Kallenberg die met twee driepunters en een score de wedstrijd ‘op slot’ gooide (61-50). Verdedigend deed vooral Rosanne Gilden nuttig werk, waarna Lokomotief de wedstrijd gecontroleerd kon uitspelen (64-54).
scores: Eveline Kallenberg (16), Nikki Rademaker (10), Alies Jabroer (10), Dominique van den Bosch (8), Lisa van der Water (6), Simone Cramer (5), Jess Hunt (4), Asa Kantebeen (2), Leonie Jansen (2), Robin Clement, Katie Gout en Rosanne Gilden scoorden niet.
coach Kallenberg na afloop: “Na de eerste helft hebben we het even iets te nonchalant aangepakt, waardoor we het – achteraf gezien onnodig – zelf moeilijk hebben gemaakt. Toen we in de derde periode niet meer ‘los’ kwamen, kon je weten dat het moeilijk zou worden. Hoofddorp had toch wel veel lengte en speelden zeker in de rebound behoorlijk fysiek. Maar ik vind wel dat de meiden hebben laten zien dat zij zich zowel letterlijk als ook figuurlijk niet zomaar opzij laten zetten, en dat is mooi om te constateren. Daarnaast zie je dat we nog de tijd nodig hebben om naar een team te groeien. Maar als je kijkt naar de ontwikkeling die we vanaf het begin van het seizoen hebben doorgemaakt, dan ben ik nu een tevreden mens.”