Een nieuw seizoen brengt ook weer nieuwe bolwerkconstructies met zich mee. De meisjes U16 is een nieuw bolwerkteam waarbij speelsters van BV Leiderdorp, BV Oegstgeest en Lokomotief samen in de West Nederland competitie uitkomen. De hoogste klasse in de MU16 categorie. De eerste wedstrijd werd zaterdagmiddag gespeeld in Landsmeer tegen Pro Build Lions. De openingswedstrijd van het seizoen werd omgezet in een regelmatige overwinning: 43-66.

Na een wat voorzichtige start waren het de “jonkies” Asa Kantebeen en Eveline Kallenberg die het team op sleeptouw namen en Lokomotief op voorsprong zetten. Probuild Lions beschikte weliswaar over behoorlijk wat lengte, maar wist hier eigenlijk maar weinig gebruik van te maken. Voor een deel lag dit overigens wel aan het slimme en nuttige verdedigen van Lisa van der Water. Nadat de groep het koudwatervrees had overwonnen, werd de voorprong langzaam maar zeker verder uitgebouwd via scores van Simone Cramer en Dominique van den Bosch tot een 19-37 voorsprong bij rust. Op dat moment had bijvoorbeeld Eveline Kallenberg al twee driepunters achter haar naam staan, maar daar tegenover stond dat Leonie Jansen al vier persoonlijke fouten had en dus veelal aan de kant werd gehouden.
In de tweede helft (derde periode) liep Lokomotief nog even verder naar een voorsprong van 24 punt, maar liet toen de teugels wat vieren waardoor de Noord Hollandsen de achterstand dragelijk konden houden. De coaches Kallenberg en Kantebeen konden alle speelsters voldoende aan bod laten komen en zagen tevreden toe hoe hun team naar een geruststellende 43-66 freewheelden.
scores: Asa Kantebeen (16), Eveline Kallenberg (15), Simone Cramer (10), Dominique v.d. Bosch (9), Leonie Jansen (6), Lisa van der Water (4), Robin Clement (4), Katie Gout (2), Rosanne Gilden (0)