Het meisjes basketbalteam onder 16 jaar neemt op dit moment in de Estlandse hoofdstad Tallinn deel aan de Europese Kampioenschappen. In het Nederlands Team vier meiden uit het bolwerkteam (Willemijn Kallenberg, Rosanne Kruithof, Maxime Essenstam en Esther van der Veer). De kampioenschappen vinden plaats tot volgende week zondag en hopelijk gaat het team daarbij hoge ogen gooien. De start was overtuigend. Zowel van Portugal als van Ukraine werd overtuigend gewonnen.

De teams zijn ingedeeld in vier poules en het is voor het Nederlands team zaak om bij de eerste twee te eindigen om zich op die manier te plaatsen bij de eerste acht. Nederland heeft het aardig getroffen met de loting, want ook in de kwartfinales, wanneer de eerste twee teams uit Poule C de tegenstanders worden, worden de winstkansen hoog ingeschat. Nu alle teams in actie zijn gekomen is bondscoach Hans Bais ervan overtuigd dat er winstkansen zijn tegen alle teams en dat Nederland daarmee tot de kanshebbers behoort voor de bovenste plaatsen.
Het doel is erop gericht om te pieken in de halve finale en daarmee een plaats in de finale te veroveren. “Zowel de halve finale als de finale zullen natuurlijk wedstrijden zijn waarbij het verschil op de details wordt bepaald en daarop proberen wij ons zo goed mogelijk voor te bereiden.”

In de eerste wedstrijd tegen Portugal was het al duidelijk dat dit een cruciale wedstrijd in de poule zou gaan worden. Portugal staat als exponent van het Zuid Europees basketbal als zeer sterk te boek. Een goede start van het team bezorgde vanaf de eerste periode een voorsprong die in de gehele wedstrijd niet meer werd afgestaan. Een mooie afgetekende 55-72 overwinning was het resultaat en dat bracht een belangrijke opluchting ook bij de technische staf. Na een rustdag volgde de tweede wedstrijd tegen Ukraine. Dat was voor Nederland een grote onbekende tegenstander, maar een wervelstart bracht al snel het team op de knieen. De Oost-Europesen werden met 89-49 van het veld geblazen.
Morgen (maandag) volgt de derde wedstrijd van de poule tegen Engeland. Los van het resultaat van deze wedstrijd is Nederland in ieder geval al geplaatst voor de kwartfinale. Waarin waarschijnlijk Denemarken en Bosnie de tegenstanders worden.

[img]/img/nieuws/CIMG0550.JPG[/img]