Het Nederlands U16-basketbalteam heeft zondagavond het Europees kampioenschap voor B-landen gewonnen. In de finale werd het vooraf veel sterker geachte Kroatië met 71-59 verslagen. Het EK speelde zich af in Tallin, de hoofdstad van Estland. Door het resultaat mag Oranje bij de volgende titelstrijd uitkomen in de A-groep.
In het succesvolle team speelden drie vertegenwoordigsters van Wereldtickets.nl. Het gaat om de jongste speelsters; Roos Kruithof, Willemijn Kallenberg en Maxime Essenstam. In Tallin was Essenstam goed op dreef; de center was hoog op de topscorerslijst van het toernooi te vinden en haalde het All-Star team. Willemijn Kallenberg werd zelfs uitgeroepen tot MVP van het toernooi en ook Rosanne Kruithof leverde een belangrijke bijdrage aan de historische titel.

[img]/img/nieuws/maxes1.jpg[/img]
(Maxime Essenstam)

Het jonge kampioenstrio kan nu eindelijk aan het zomerreces beginnen. Als de selectie van Wereldtickets.nl later deze maand aan de voorbereiding op het seizoen begint, mag het drietal wat langer van het beperkte aantal vrije dagen genieten.