Met een even verdiende en eenvoudige zege heeft Wereldtickets.nl het seizoen in stijl afgesloten. In de gezellig volle Bloemerdhal, met veel roodgeverfde kinderkoppies, werd het zaterdagavond 78-67 tegen Lely uit Amsterdam. Ondanks de zege werden de play-off van de eredivisie niet bereikt. Maar doordat de laatste tweede duels van deze jaargang met enthousiast, zelfverzekerd en bij vlagen bravoureus basketbal door de Leiderdorpse meiden werden gewonnen, maalt daar niemand om. Na wat eigenlijk als een soort proefseizoen begon.
De wedstrijd kende nog wat rare voortekenen. Vanessa Wilt ging donderdag fors door haar enkele en kon zo niet meedoen. Daarbij liep een jeugdwedstrijd in het begin van de avond dusdanig uit dat het aanvangstijdstip van het duel tussen Wereldtickets.nl em Lely wat moest worden uitgesteld.
Het was het wachten waard. Het Leiderdorpse team liet geen spaan heel van het ongeinspireerde Lely dat met de gedachten blijkbaar al bij de nacompetitie zat.
Wereldtickets.nl ging verder waarmee het woensdagavond in Katwijk was begonnen. Winnen van andere ploegen uit het zogeheten rechter rijtje. Binnen een mum van tijd ontstond een voorsprong van bijna twintig punten. Bij rust lichtte een 39-22 stand op. Pas in het vierde kwart ging de vermoeidheid meespelen en kon Lely de schade beperken tot uiteindelijk elf punten.
Topscores waren er uiteraard weer voor de Amerikaanse spelverdeelster Jeana Hoffman met 24 punten, gevolgd door haar jeugdige stand-in Zera Butter met 23 punten. Mariska van Zegveld (12) Maxime Essenstam (6), Willemijn Kallenberg (6) en Kee Brinks (7) stonden eveneens prominent op het scoresheet.

[img]/img/nieuws/w.mijn.jpg[/img]