Het meisjesteam U18 van BV Leiderdorp is zaterdag kampioen geworden van de eerste klasse B. De opdracht voor de meiden van coach Lonneke Bransz was redelijk simpel: indien het team erin slaagde om aan de start van de laatste competitiewedstrijd bij Grasshoppers te verschijnen, was BVL kampioen. Titelconcurrent Hurricanes was namelijk een week eerder verrassend onderuit gegaan, zodat Leiderdorp alleen nog maar moest zorgen dat het geen punten werd afgenomen.
Maar een kampioenschap hoort natuurlijk in stijl gevierd te worden, met een overwinning dus. BVL, dat Lotte Broers moest missen en een slechts beperkt inzetbare Tessa de Rooij in de gelederen had, schoot uit de startblokken en legde de basis voor de zege in het eerste kwart (5-21). Grasshoppers kwam daarna, op het centercourt van Cleijn Duin, wel weer in de wedstrijd, maar met een degelijk derde kwart bleef BVL steeds genoeg marge overhouden. De Katwijksen drongen nog aan en de Leiderdorpse voorsprong slonk flink, maar door in de slotminuut koelbloedig toe te slaan vanaf de vrijeworplijn bleef BVL keurig overeind: 55-60. Na het eindsignaal kon het feestje dan ook beginnen. Er waren bloemen, medailles en natuurlijk de beker, en het onvermijdelijke natte pak voor de coach.

[i]Scores[/i]: Lidwien Arndt 18, Rebecca Antes 16, Cheyenne Jansen 10, Ilva Knaap 9, Tessa de Rooij 6, Hella Binnendijk 1 en Melissa Vink 0.

[img]/img/nieuws/MU18 kamp.jpg[/img]