Zonder de zieke Vincent D moest dit weekend de U12-1 aantreden tegen BS Leiden, één van de kanshebbers voor de titel in deze rayon klasse. Emma, Olivier, Burhan, Mathijs, en Bo moesten de eerste periode starten. We begonnen niet slecht, de verdediging wordt met de week beter en de aanval begint ook steeds meer lijn te krijgen, alleen blijven we nog moeite hebben om een press te kunnen breken. Door dit laatste leveren we nog teveel ballen in bij de tegenstander, waardoor er te makkelijk gescoord werd door BS Leiden, aan het einde van de eerste periode stond het 12-32. Met de balvaste Jeroen en Vincent in de2e periode kwam de ommekeer voor de U12-1, de helpside in de verdediging uitgevoerd door Maarten, Olivier en Mathijs werd beter en vooral Mathijs en Olivier lieten prima aanvallend spel zien onder de borden, Jeroen en Vincent waren heer en meester bij het opzettenen leiden van de aanval en als team werd de ruime voorsprong van BS Leiden teruggebracht naar een 33-40 russtand, een prima prestatie ! In de 3e periode bleef de U12-1 in de buurt van BS Leiden, ook Bo en Emma durven nu meer en het team liet prima samenspel zien, BS Leiden moest alle zeilen bijzetten om de voorsprong te behouden, bij het ingaan van de 4e periode stond het 43 – 51, zou BVL voor een verrassing zorgen ? Tot de 5e minuut bleef de marge op 10 punten, maar wat BVL ook deed (op dat moment met de sterkste vijf: Mathijs, Vincent, Emma, Bo en Jeroen) we liepen niet in ! BS Leiden (ook met hun sterkste vijf) merkte dit en doordat BVL toch slordiger met de aanval omging, ging BS Leiden met prima fast breaks ervan door en het verschil werd binnen 2 minuten gebracht op 20 punten. De wedstrijd eindigde in een (geflatteerde) 56 – 77 eindstand. Jammer U12-1, maar dat we op de goede weg zijn is duidelijk, we worden steeds sterker en als we nu nog ook de pressbreaker goed oefenen, dan zien we de volgende wedstrijden met veel zelfvertrouwen tegemoet. Uiteraard moeten we hard blijven trainen, maar samen met de bankspelers Luc, Dirk en Puck uit de U12-2, gaan we de komende jaren (als we alle spelers kunnen behouden) nog leuk spel van dit team zien, want 1 ding staat voor de trainers en coaches wel vast: dit team heeft zeker de toekomst !

Scores: Jeroen (20), Mathijs (12),Vincent en Emma (8), Olivier (4) en Burhan en Bo (2)