Zondagmiddag, Apollohal Amsterdam. Myguide (BV Lely) tegen “onze jongens”. We spelen goed, bij vlagen heel goed. We domineren de eerste helft… het derde kwart gaat het even wat minder, het vierde zijn we weer gelijkwaardig. Eindstand, 86 – 80 in het voordeel van de koploper in de eredivisie JU16. Jammer… er hing een verrassing in de lucht. Een overwinning was niet onverdiend geweest, maar… net niet dus.
Vanaf het begin zat het team goed in de wedstrijd. We speelden geconcentreerd en lekker fel. We wilden er geen lullig potje van maken. We wilden onze huid duur verkopen. Dat maakten we duidelijk en het leek alsof de Amsterdammers dat niet verwachtten. We gunden ze het initiatief, we wilden zuinig spelen en rustig onze kans afwachten. Zo verliepen de eerste paar minuten van de wedstrijd. Aftasten, zoeken naar de mogelijkheden. Die mogelijkheden kwamen snel. Sneller dan verwacht. Vanuit de gesloten verdediging wisten we steeds snel naar de aanval over te schakelen. Het leverde kansen op. We wisten regelmatig de lange mensen onder het bord aan te spelen. Er werd gescoord. Het werd spannend. De verdediging werd alleen maar sterker, en… we hadden zondagmiddag een kleine “sluipmoordenaar” in de gelederen. De “drietjes” vlogen gedurende de gehele wedstrijd feilloos door de ring. Dus kwamen we voor. Verbazing op de tribune en paniek, echt wel, bij de tegenstander. We wonnen het eerste kwart met 19 – 21, het tweede met 17 – 22. Zeven punten voor bij rust. Een perfecte eerste helft. Een felicitatie waard!
Maar dan, de tweede helft. Houden we dit vol. Myguide schakelt een tandje bij. Speelt een andere verdediging (zone). Ze zoeken de aansluiting en komen ook langzaam dichterbij. Het duurt even voor we ons spelletje weer op orde hebben, en weer scoren. Achteraf duurde het net iets te lang voor we via een paar gave fastbreaks weer terugkwamen in de wedstrijd. De Amsterdammers wonnen het kwart
26 – 16 en stonden nu 3 punten voor in de wedstrijd.
Dan het vierde kwart. Wat kunnen we nog. Veel, heel veel bleek al snel. We lieten ons niet zo maar wegzetten. We pakten de draad weer op. Het werd een puntje-puntje wedstrijd. Myguide stond voor, maar kon geen afstand nemen. We bleven goed dreigen met de fastbreak , en… ja weer een paar drietjes. Maar, het was net niet genoeg, 86 – 80. Jammer, maar we hebben wél laten zien wat we kunnen.

[i]Scores:[/i] Vincent Antes 9, Boris Crama 32, Rutger Groeneveld 2, Jerom Kok 17, Raoul Koopmans 8, Michiel Willems 12.

“De kenner” van BV Lely heeft ook een leuk stukje geschreven over de wedstrijd, klik op de link: