Zaterdag moest JU16-1 naar Wildcats, het kleine broertje van het bekende Matrixx Magic. Dat “kleine” nemen ze in Nijmegen heel letterlijk. Het veld in de Horstacker bleek niet veel groter dan een peanutsveldje. Met schoenmaat 42,5 konden er geen driepunters vanaf de zijkant worden genomen en de snellere spelers moesten met een speeddribbel al afremmen rond de middellijn om niet onder de basket in de gordijnen te belanden. Bovendien ontbreekt de elektronische tijdwaarneming. De Romeinen brachten veel technische hoogstandjes naar Nijmegen, daarna is de ontwikkeling kennelijk gestopt. Ondanks deze vreemde entourage voor een eredivisie basketbalwedstrijd hebben we toch een heel aardige wedstrijd gezien.
Vincent is helaas nog steeds niet geheel hersteld en speelt dus wederom niet mee. Dat betekent dat er weer wat geschoven moet worden in de “starting five” maar ook in de daarop volgende roulatie van spelers. Moet ook kunnen want we trainen allemaal op dezelfde spelletjes. De eerste drie kwarten ging het ook allemaal best redelijk. Het sterke Wildcats, een team met veel lengte en 12 bijna gelijkwaardige spelers, nam het initiatief maar kon toch ook niet echt ver uitlopen. Het eerste kwart was voor de Wildcats (25 – 19), het tweede kwart bleef onbeslist (24 – 24). En dat terwijl onze aanval niet helemaal lekker liep. De ruimte ontbrak om onze spelletjes te spelen. Insnijden was op het smalle veldje vrijwel onmogelijk (ook Wildcats zagen we dat nauwelijks doen) dus waren we vooral aangewezen op ons schot. En dat liep niet lekker. Door hard te werken, konden we de Wildcats wel bijblijven. In de rust nam coach Edmar de tijd om uit te leggen dat we vooral de verdediging gesloten moesten houden. Wildcats stond goed te mikken dus moesten we nog sneller naar de tegenstanders toe verdedigen.
En in het derde kwart gebeurde dat ook. We hielden de tegenstanders onder de 20 punten. Het kostte veel energie maar we bleven mogelijkheden houden om terug te komen. Alleen, we verzuimden te scoren. Weer was het kwart voor de tegenstanders (19 – 18). Bij aanvang van het laatste kwart was de stand 68 – 61. Het kon dus nog… . Maar, in de eerste minuten van het vierde kwart ging het mis. Wildcats schoot met scherp (bijna alles ging raak), en wij konden de weg naar de basket even niet meer vinden. Al snel werd het gaatje groter en verslapte de verdediging. Jammer, maar Wildcats is echt te sterk voor ons team, wellicht de nummer één of twee van deze competitie. De eindstand was uiteindelijk wat geflatteerd 97 – 76.

[i]Scores:[/i] Esteban Alba Camargo 5, Boris Crama 15, Niels van Elteren 1, Dennis Gout 4, Rutger Groeneveld 6, Tim Heshusius 2, Jerom Kok 16, Raoul Koopmans 17, Michiel Willems 10.