Na vorige week geoefend te hebben tegen Binnenland (nipt verlies), stond er deze zaterdag weer een “normale” competitiewedstrijd op het programma, hoewel… normaal? In Cleijn Duin waren de tegenstanders de u14 meiden van Grasshoppers. Van deze talentvolle groep werd in de u12 regelmatig verloren, maar nu zouden we toch wel sterker moeten zijn. Omdat de vorige wedstrijd uitliep, begonnen we zo’n 10 minuten te laat. Alleen BVL begon nog iets later. Voordat we het wisten stonden we 6-0 achter en hadden Tycho en Marco allebei 2 fouten, omdat ze een paar keer te laat waren in de verdediging. Welkom in Katwijk!
Een beetje verdedigen en een beetje aanvallen was duidelijk niet genoeg. Vanwege de foutenlast en het feit dat Jeroen en Vincent met de u12 meespeelden, was de keus op de guard plek beperkt, dus gooiden we het over een andere boeg. Alberto bracht verdedigend meer scherpte, Jelle pakte zijn rebounds, Mike kwam los aan beide kanten van het veld. Met meer lengte (Luuk op de forward), minder dribbelen en goede passes, kreeg de stand weer een wat logischer aanblik aan het eind van de 1e periode: 11-20 voor BVL. Deze voorsprong wisten we nog uit te bouwen tot 16 punten verschil. Danish speelde voor het eerst mee en had een minuutje nodig om te wennen, maar daarna wist hij al snel te scoren en draaide hij lekker mee in het team.
De winst was wel binnen, dachten de u14 jongens. Maar daar legde Grasshoppers zich niet bij neer en maakte dankbaar gebruik van een flinke serie slordigheden bij Leiderdorp. Ze kwamen terug tot op 6 punten (rust 35-41).

Tijd voor een wake up call. Je kan niet maar een beetje een wedstrijd spelen. Er moest geconcentreerder, slimmer en scherper gespeeld worden, want elke kans die aan de Grasshoppers werd gegeven, pakten ze aan.
Na rust stond de verdediging als een huis. Robin, Marco en Tycho gaven veel druk en als er dan af en toe iemand langs hen glipte, stonden Mark en Mike paraat. Zo werden moeilijke schoten afgedwongen en elke rebound was voor BVL. Met name Mike (veel assists met een lange pass) en Robin (op de break) wisten daar wel raad mee. We wonnen de periode met 27-11 en begonnen aan het laatste kwart bij 46-68. De Katwijksen probeerden nog wel terug te komen, maar vanwege de rebounds van Mark kregen ze in ieder geval geen 2e kansen in de aanval. Robin had de smaak te pakken en bleef maar scoren. De scorer kon de pen neerleggen bij 66-89. Een leerzame wedstrijd met duidelijk 2 gezichten.
Mike (27), Danish (4), Marco (4), Alberto (6), Luuk (6), Robin (24), Tycho (2), Mark (15), Jelle (-)