Wereldtickets.nl speelde zaterdagavond in Landsmeer een uitstekende pot basketbal tegen de nummer twee van Nederland. De Leiderdorpse meiden leidden bij rust het eredivisieduel brutaal met 27-34. Daarna bleek opponent ProBuild toch een maatje te groot en eindigde het treffen met een nadelige uitslag van 80-70.
Toch is dat nog niet eens de helft van het verhaal van de wedstrijd. Dat draaide om de officiele uitsluiting van spelmaakster Jeana Hoffman. De Amerikaanse kreeg aan het begin van het vierde kwart een tweede persoonlijk fout nadat een tegenstandster in haar nabijheid struikelde. Ondanks dat ook de tegenstandsters van ProBuild eerlijk haar onschuld toegaven, bleven de arbiters bij hun besluit en moest Hoffman de zaal verlaten. ,,En dat betekende ook directe het einde van een tot dan toe aardige wedstrijd”, aldus coach Joris Zandbergen.
Of de ‘rode kaart’ voor Hoffman gevolgen heeft, is nog onbekend. Komende zaterdag speelt Wereldtickets.nl thuis tegen Groningen. Een tegenstander waartegen de Leiderdorpse ploeg prima winstkansen heeft en waarvoor de jeugdteams van BV Leiderdorp en andere kinderen en jongeren spaciaal voor zijn/worden uitgenodigd.

[img]/img/nieuws/jeana2102.jpg[/img]

Statistiek: ProBuild Lions – Wereldtickets.nl 80-70 (19-21, 8-13, 33-11, 20-25).
Scores: Jeana 18 punten en 9 rebounds, Vanessa: 14 punten en 9 rebounds, Zera: 11 punten, Kee: 9, punten, Maxime: 6 punten, Mariska, Rosanne en Willemijn: 4 punten.