Wereldtickets.nl heeft eindelijk de laatste plaats in de eredivisie van het vrouwenbasketbal vaarwel gezegd. Door een 71-51 overwinning op het Katwijkse Grasshoppers zakte die ploeg naar de onderste stek.
In een bomvolle Bloemerdhal en onder het oog van de TV West-camera schoot de thuisploeg uit de startblokken. Grasshoppers had geen weerwoord op de snelle aanvallen van Wereldtickets.nl en ook niet op het degelijke verdedigen aan Leiderdorpse kant. De 22-9 tussenstand aan het einde van het eerste kwart was eigenlijk nog een slappe afspiegeling van de werkelijke krachtsverhouding.
Vervolgens herpakte Grasshoppers zich. Zo mikte Anouk Breel, bepaald geen onbekende in de Bloemerdhal, een paar driepunters raak. Mede daardoor schommelde het verschil in de regionale derby lange tijd rond de twaalf punten. Wereldtickets.nl kon het verschil maar niet groter maken. En aangezien de Leiderdorpse ploeg dit seizoen al een paar keer een grote voorspong in de slotfase uit handen gaf – onder meer in het eerdere duel bij Grasshoppers – bleef het lange tijd toch nog een beetje onzeker of de derde winstpot van het seizoen over de meet kon worden getrokken.
Pas in de slotfase, waarin vooral de jonkies zich nadrukkelijk lieten gelden, werd het verzet van Grasshoppers gebroken. Na een rake driepunter in de buzzer van Kee Brinks volgde de voorspelbare ontlading bij speelsters, begeleiders en publiek.
De verdiende overwinning op de door blessures gehavende Katwijkse formatie was ook er ook een met veel perspectief. Want hoewel Wereldtickets.nl lang niet de beste wedstrijd van het seizoen speelde, was het wel een duel waarin de jeugd nadrukkelijk op de voorgrond trad. De 16-jarige Zera Butter is al een tijdje een meer dan bruikbare steunpilaar, maar de 9 punten van Maxime Essenstam (15 jaar) en de 5 rebounds van Roos Kruithof (16) tellen ook zwaar mee.

[img]/img/nieuws/rooskr.jpg[/img]
(Rosanne Kruithof)

En er waren nóg meer positieve zaken om op terug te kijken. De zaal zat bomvol schoolkinderen met spandoeken plus toeters en er klonken soms zelfs gevatte spreekkoren uit het ‘vak’ met A-junioren van RCL die hun vaste plekje gevonden lijken te hebben op zaterdagavond.

Scores: Vanessa Wilt 19, Jeana Hoffman 14, Kee Brinks 10, Zera Butter 10, Maxine Essenstam 9, Mariska van Zegveld 7, Rosanne Kruithof 2.