Wereldtickets.nl is al bijna twee weken af van de laatste plaats in de eredivisie van het vrouwenbasketbal. Toch heeft de wedstrijd die daarvoor zorgde, de verdiende overwinning op het Katwijkse Grasshoppers, in de afgelopen week niet tot een positief vervolg geleid. Zowel in Groningen als in Utrecht verloren de Leiderdorpse meiden, weliswaar met bescheiden verschil.
Bij het doordeweekse duel in Groningen zat de lange busreis nog in de benen op het moment dat het duel begon. Binnen de kortste keren was het 28-13 voor de noorderlingen waartegen de vorige keer in de eigen Bloemerdhal nog werd gewonnen. De ploeg van coach Joris Zandbergen zette woensdagavond na de makke start de achtervolging in op Celeritas Groningen en scoorde in de rest van de wedstrijd ook meer punten dan de tegenstander, maar kwam uiteindelijk toch tekort: 80-72.
Zaterdag in Utrecht ontbrak niet alleen Willemijn Kallenberg opnieuw door wintersport, dit keer was ook de Amerikaanse Vanessa Wilt afwezig door griep. Het spelbeeld ontpopte zich ongeveer hetzelfde. Na een matig eerste kwart kwam AutoCad Amazone tien punten voor te staan en dat verschil werd in de rest van de wedstrijd niet groter of kleiner, met een 72-62 eindstand tot gevolg. In beide wedstrijd was Jeana Hoffman (zie foto) topscoorster, met respectievelijk 19 en 27 punten.

[img]/img/nieuws/jeana2102.jpg[/img]

De twee uitwedstrijden van afgelopen week vormen de opmaat voor twee thuisduels waar de ploeg dezelfde ambiance hoopt aan te treffen als bij de voorgaande twee keer dat in de Bloemerdhal werd gespeeld. Komende zaterdag is Perik Jumpers de tegenstander. Die middenmoter bleek eerder dit seizoen al twee keer te sterk voor Wereldtickets.nl, maar een week later op zaterdagvond 7 maart, is de Leiderdorpse ploeg het aan de stand en vorm verplicht om van het Rotterdamse Binnenland te winnen.