Ook na deze wedstrijd blijkt: de U12 zal heel hard moeten blijven werken om zich staande te houden in de hoogste rayon klasse, toch zijn vandaag de eerste punten gehaald door hard te “bikkelen”. De trainers en de coaches merkten het de afgelopen weken in de trainingen; de felheid en scherpte ontbreekt bij de U12 om goed voor de dag te komen in deze divisie. Wat de oorzaak hiervan is, is nog onduidelijk; dit team bestaat uit (meerdere) getalenteerde spelers, die heel goed kunnen basketballen, maar naast talent zal je in deze klasse ook inzet, felheid en strijdlust moeten tonen om de tegenstander goed weerstand te kunenn bieden. Die extra felheid en inzet ontbreekt nog bij ons, als we met de wedstrijd beginnen, dan zien de coaches dat veel spelers afwezig zijn; meerdere spelers verdedigen dezelfde speler, er wordt matig verdedigd (terwijl dit op de training wel goed gaat ?!), aanvallen verlopen te langzaam, er wordt niet vrijgelopen en zelfs eenvoudige layups krijgen we er niet in. Tuurlijk; het is allemaal nieuw en de U12 moet wennen aan dit spelniveau, maar het moet mogelijk zijn om – met dit team – in deze klasse overeind te blijven! In de eerste periode kwamen alle hierboven genoemde minpunten naar voren; Bo, Maarten, Emma, Jeroen en Luc speelden (nog) niet als team en het zorgde ervoor dat Omniworld deze periode zelfs leidde, dit tegen de verwachting in. Dankzij het sterke aanvalspel van Jeroen maar ook nieuweling en center Luc (Binnnendijk), die een geweldige entree had bij de de U12 door verdedigend veel rebounds te pakken en zelfs een driepunter wist te scoren (helaas niet geteld ?), bleef de U12 bij en gingen we de 2e periode met een 17-22 achterstand in. Het werd al gauw duidelijk; dit gaat spannend worden ! Met de 2e vijf: Vincent L en D, Olivier, Burhan en Mathijs dachten we de nederlaag om te buigen naar een voorsprong, maar het leek wel of het spel van de U12 tot stilstand kwam; we waren even de weg kwijt, niets ging meer goed. Omniworld zag zijn kans en liep – na de 2e periode – uit naar een 24-34 tussenstand. De vraag was of bij BVL kopjes nu gingen hangen. Een wijziging in de teamsamenstelling moest een sterker team in het veld brengen; Vincent L, Jeroen, Mathijs, Bo en Luc gingen aan het werk, maar ondanks het lengteoverwicht van BVL, konden de kleinere spelers van Omniworld toch vrij eenvoudig scoren, terwijl BVL zelf heel moeilijk tot scoren kwam, terwijl we toch echt een kop groter waren dan de tegenstander! De taktische wijziging mislukte en nadat we de 3e periode eindigden met een 40-52 tussendstand, waren de ideeën van de coaches op: Wat konden we nog doen om in de wedstrijd terug te komen ? Het antwoord kwam van Vincent D in de 4e periode, Vincent ging zijn tegenstander zo fel verdedigen dat we merkten dat hierdoor de aanvalsbouw heel erg werd gestoord, de boodschap van Vincent werd door de coaches begrepen en in een time out werd snel uitgelegd wat er moest gebeuren; half court press ! Zodra de Omniworld guard en forwards over de middenlijn komen, moeten ze direct vastgezet worden, de passlijn worden verdedigd en dan zouden we via een fastbreak de achterstand kunnen verkleinen. En de opzet lukte: vanaf de 2e minuut stond opeens een BVL TEAM binnen de lijnen ! Opeens was alle felheid, inzet, strijdlust, vechtlust aanwezig, BVL spelers stoorden constant hun tegenstander, foute passes werden direct opgepikt en doorgepasst naar vrijstaande spelers, die nu wel eenvoudig scoorden. Nog één taktische wissel: Vincent D voor Vincent L, om nog meer scorend vermogen in de ploeg te brengen, bracht Omniworld aan het wankelen; maar het waren 3 fantastische fastbreaks van een heel hard sprintende Emma, die de voorsprong van Ominworld deed omslaan in een achterstand: BVL vocht nu voor elke bal, het team verdedigde als tijgers, het team kon nu opeens alles ! Na het eindsignaal werd met groot gejuich de overwinning van 58-57 door BVL ontvangen, alsof er een last van ze afviel; YES, zie je wel dat we het kunnen !!! Gefeliciteerd U12 met de eerste overwinning, we hebben weer wat geleerd. Alle tegenstanders in deze klasse zijn zwaar tot zeer zwaar, dat moge duidelijk zijn, maar als we nu gaan proberen om alle kwarten te gaan strijden zoals in de laatste periode, dan zullen we het zeker niet slecht gaan doen in deze klasse!

[i]Scores:[/i] Jeroen (24), Vincent (14), Emma (8), Mathijs (4), Luc (3), Olivier, Bo (2) en Burhan (1)