Het stond bij voorbaat al vast dat het een moeilijke wedstrijd zou zijn tegen ROBA. Het team uit Rotterdam beschikt over goede en vaardige basketballers, terwijl wij Vincent L. en Mathijs, 2 basis spelers moesten missen, vanwege de krokusvakantie. Toch begonnen Maarten, Emma, Jeroen, Olivier en Bo goed, er werd goed verdedigd, een geweldig spelende Emma werd veelvuldig door Jeroen op de fastbreak bediend en ook de anderen lieten zich van hun allerbeste (aanvals)kant zien. In de 2e periode, met Vincent D., Emma, Burhan, Bo en Luc, werd het goede spel voortgezet. ROBA wist, ondanks onze goede verdediging toch nog een ruime voorsprong te nemen,maar echt weglopen van ons deden ze niet. Leiderdorp gaat wennen aan het nivo en begint langzamerhand in verdediging en aanval brutaler en feller te worden. In de 3e periode ging het helaas fout, door vermoeidheid konden we het goede verdedigingsspel niet meer volhouden en scoorden we ook niet meer, ondanks de vele fastbreaks en layup-mogelijkheden, die we toch wel kregen, ze gingen alleen nu te vaak mis. ROBA maakte hier gebruik van en kon in deze periode van ons weglopen, de 4e periode ging het met Leiderdorp een stuk beter, maar we konden niet verhinderen dat ROBA de 100 haalde: 100-42. Volgende week spelen we tegen Binnenland en misschien kunnen we onze stijgende lijn in het verdedigen voortzetten en kunnen we misschien zelfs tot verrassende resultaten komen, want dat het team aan het groeien is, was vandaag te merken !

[i]Scores:[/i] Emma (19), Burhan (9), Bo (6), Maarten (4), Jeroen en Olivier (2)