Zondagmiddag liet JU16-1 zien weer een beetje op de weg terug te zijn. Op een voor ons doorgaans lastig klein speelveld was het al heel snel duidelijk dat we verreweg de sterkste waren. De einduitslag 37 – 84 was leuk, veel belangrijker was de vooruitgang in het vertoonde spel. De afgelopen week is door de teamleiding veel tijd geïnvesteerd om de spelers weer “omhoog te laten kijken”. Er werd wat gesleuteld aan de verdediging en door wat speelse trainingen werd getracht het spelplezier weer in het team terug te krijgen. Het is nog vroeg om te stellen dat we weer op ons oude niveau zijn aanbeland, maar zondagmiddag speelden we bij vlagen weer uitstekend basketbal.
Direct in het eerste kwart maakten we duidelijk maar voor één reden naar Bergen op Zoom te zijn gekomen. Winnen! We sprongen uit de startblokken en door sterk te verdedigen, dwongen we de Giants regelmatig tot balverlies. De gave fastbreaks die daarop volgden, zorgden voor een snelle voorsprong die gedurende het eerste kwart steeds groter werd. De winst in het kwart (10 – 29) betekende ook dat coach Edmar Diebels in het vervolg van de wedstrijd meer aandacht kon gaan besteden aan de spelpatronen die hij wil zien. Regelmatig werden spelers door middel van korte wissels gewezen op hun taak in het veld. In het tweede kwart kwamen we daardoor waarschijnlijk niet zo lekker in ons spel (we wonnen wel met 9 – 14) maar in het derde en vierde kwart liet het team zien te leren van de aanwijzingen. In de verdediging werd ook een betere balans gevonden en in de aanvalsopbouw werden meer spelers in het spel betrokken. Dat resulteerde ook in een betere verdeling van de scores. Via 7 – 17 in het derde en 11 – 24 in het vierde kwart kwam de eindstand 37 – 84 op het scorebord. Om de positieve ontwikkeling door te zetten, volgt er komende week een oefenwedstrijd. De eerstvolgende competitiewedstrijd is 28 februari, thuis tegen Eiffel Towers (Den Bosch).

[i]Scores:[/i] Esteban Alba Camargo 5, Vincent Antes 18, Boris Crama 14, Dennis Gout 6, Rutger Groeneveld 6, Jerom Kok 10, Raoul Koopmans 12, Michiel Willems 14.