Het zit JU16-1 even niet mee. Het team zit in een dalletje. Het loopt niet. De coaches zijn op zoek naar het juiste pad om alles weer richting de top te bewegen. Wat gaat er nu dan mis? Ogenschijnlijk heel veel, maar waarschijnlijk zijn het maar een aantal kleine zaken die het probleem nu heel groot laten lijken. In het eerste deel van het seizoen liep het wel. We wonnen meer dan verwacht, en het vertoonde spel was vaak fris en fruitig. Zeurende blessures en de griep hebben er toe bijgedragen dat we de laatste zes weken niet met de volledige groep hebben getraind. De scherpte is daardoor even zoek. Door de smalle basis hebben een paar spelers de kar moeten trekken, die raken nu vermoeid en missen de “touch” die ze in het eerste gedeelte van het seizoen wel hadden. Daarnaast lijken de tegenstanders ook meer vorderingen te maken. Natuurlijk hebben die ook last van blessures maar doordat ze doorgaans een bredere basis hebben, kunnen ze die makkelijker opvangen. Genoeg excuses nu, hoe ging het dan zaterdag tegen Rotterdam Basketbal in de Bloemerdhal?
Nou, de eerste 5 minuten ging het bijzonder goed. De verdediging stond, we speelden de bal goed rond, zochten rustig naar de vrije man en scoorden. Niets aan de hand. We stonden na 5 minuten spelen met 12 – 2 voor. Maar… na een paar wissels van Rotterdam ging het kaarsje heel langzaam uit. Het volgende deel van het eerste kwart kwam Roba langszij. Vooral onder het bord gaven we te veel weg en op de één of andere manier werd er geen enkele goede aanval meer gespeeld. We verloren het kwart met 16 – 18.
Dan het tweede kwart. We hoopten de vorm van de eerste 5 minuten weer op te kunnen pakken. Maar, dat lukte niet. We knokten, dat zeker, maar het spel werd chaotischer. Het overleg was er (weer) niet. Soms liepen we elkaar gewoon in de weg. We herstelden ons in de loop van het kwart, maar vergaten te scoren. Roba liep langzaam uit en bij rust stonden we 7 punten achter (33 – 40).
Het derde kwart pakten we iets van de achterstand terug. We speelden niet beter, maar scoorden nu wel en bovendien had Roba nu ook een mindere periode. We wonnen het derde kwart met 25 – 22. Coach Edmar hoopte dat dit kwart meer vertrouwen in het team zou brengen, maar helaas was dat niet het geval. In het vierde kwart vielen we volledig door de mand. Er lukte nu echt niets meer. We verzamelden meer turn-overs (12 stuks) dan punten (10). De eindstand werd uiteindelijk 68 – 86.
Volgende week naar West -Brabant Giants (Bergen op Zoom). Op papier een makkelijker tegenstander dan Roba. Ideaal om de draad weer op te pakken dus. Go Eagles… go…!

[i]Scores:[/i] Esteban Alba Camargo 8, Vincent Antes 19, Boris Crama 8, Rutger Groeneveld 2, Dennis Gout 4, Niels van Elteren 8, Jerom Kok 2, Raoul Koopmans 6, Michiel Willems 11