Het dagje Groningen werd zondag voor JU16-1 een zware domper. Er werd met 84 -81 verloren. Het verlies voelde extra zwaar omdat we driekwart van de wedstrijd gewoon beter waren. Na twee kwarten hadden we een ruime voorsprong (ruststand 38 – 51). We lieten Hanzevast in het derde kwart terugkomen tot 64 -70 en in het vierde kwart ging het dus echt mis.
Het spel was in de eerste helft misschien niet zoals we het zouden willen, maar we scoorden en door redelijk te verdedigen, liepen we uit naar een verdiende voorsprong. Toch waren er wat zorgen in de rust. Net als vorige week werden de gewenste spelletjes te weinig gespeeld waardoor de mogelijkheden om een grotere afstand te nemen niet werden benut en zaten een aantal spelers met een foutenlast. Niet handig als we maar met acht spelers op de bank zitten (ja, de griepepidemie heeft toegeslagen).
In het derde kwart begon de wedstrijd te kantelen. We speelden steeds chaotischer waardoor er van enige structuur geen sprake meer was. Door een paar leuke individuele acties konden we nog redelijk bijblijven maar Hanzevast begon bloed te ruiken….
Het vierde kwart werd dus spannend. De Groningers knabbelden langzaam iets van hun achterstand af. Maar, we behielden een kleine voorsprong. We knokten dat is zeker, alleen liepen we weer in dezelfde val als vorige week. Geen rust , geen overleg. In de laatste twee minuten maakte Hanzevast daar handig gebruik van. Ze namen een kleine voorsprong en wonnen de wedstrijd.

[i]Scores:[/i] Esteban Alba Camargo 13, Vincent Antes 28, Boris Crama 6, Niels van Elteren 5, Rutger Groeneveld 9, Michiel Willems 11, Raoul Koopmans 9.