De ontlading na afloop was groot. Het gat leek te groot om nog te overbruggen, maar met nog 6 seconden en 2 punten achter mocht Marco 2 vrije worpen nemen. 1e koelbloedig raak, 2e net mis, maar de aanvalsrebound voor Mike en ook de winnende score van zijn hand.

Deze zondag trof de u14 in Lokomotief 2 een bekende tegenstander op onbekend terrein. Vanwege een rommelmarkt in de Bloemerd werd uitgeweken naar de Does. Een ware verhuizing van wedstrijdbenodigdheden was tot in de puntjes geregeld door de WMS commissie. Loko begon duidelijk scherper aan de wedstrijd en had – in tegenstelling tot eerdere wedstrijden – een beter antwoord op het lengte overwicht van Mike. Ook was BVL niet compleet, want Mark en Vincent ontbraken en Tycho moest het op halve kracht doen.
Leiderdorp had het regelmatig moeilijk met de press die ze tegenover zich vond. Er was nog wel een voorsprong, maar aan het eind van de eerste periode plaatste Loko een run en stond het 9- 16 na het eerste kwart. Het spel was te gehaast. Dus dat moest nu beter en dat lukte ook. Verdedigend werden er nu gevochten voor losse ballen. Er werd ook slimmer gepasst met als gevolg dat Jelle wat lekkere scores kon meepakken. Op deze manier was er bij de rust weer een kleine voorsprong te noteren: 28-26.

In het derde kwart stonden beide partijen om en om op voorsprong. Leiderdorp zat op 1 of andere manier nog steeds niet lekker in de wedstrijd en speelde onrustig. De tegenstander trok dit kwart aan het langste eind simpelweg omdat ze feller waren. 43-46.

Deze lijn zette zich door in het 4e kwart. Met nog 3 minuten te gaan stond Leiderdorp nog 10 punten achter. Om nog een kans te maken moest er gepresst worden. Dit hielp al een beetje. Intussen was Tycho helemaal leeg gespeeld, maar Alberto was er klaar voor om het van hem over te nemen. Met wat slimme verdedigende acties van Jeroen en een paar steals van Marco, gevolgd door score met bonus (raak), werd de achterstand zienderogen kleiner. Met nog luttele seconden te gaan werd de winst (59-58) veilig gesteld en kon er gejuicht worden.

Jeroen (-), Mike (27), Marco (6), Alberto (-), Luuk (4), Robin (6), Tycho (8), Jelle (8).