Omdat de vereniging momenteel veel jongens onder 18 kent en slechts een aantal jongens onder 20, heeft de vereniging besloten voor de tweede helft van het seizoen een team in te schrijven in de gecombineerde klasse heren U20/22 van het Rayon (2e klasse). Ronald van der Meel heeft de coaching van dit team op zich genomen, een vaste trainer voor deze groep is (jammer genoeg) nog niet gevonden. We blijven echter ook op dat front ons best doen! Voor de jongens (opeens dus heren) was de inschrijving best wel spannend; een aantal van hen is dit seizoen eerstejaars U-18. Hoe zou het gaan?

De eerste wedstrijd van het seizoen was thuis tegen Waddinxveen Flyers; een team van voornamelijk heren U-22. Het was wennen voor de jongens. Vooral fysiek kwamen ze tekort. Strijdend gingen ze ten onder met 35-65. Zou deze wedstrijd maatgevend zijn, dan zonk een aantal van de jongens de moed in de schoenen. Met spanning werd daarom uitgezien naar de tweede wedstrijd, weer thuis, tegen Goba heren U-22. Deze wedstrijd werd knap gewonnen met 76-53.

De volgende wedstrijd betrof de uitwedstrijd tegen Green Eagles. Jammer genoeg ontbraken om verschillende redenen Armand Bisoen, Broeno Rijnders en Koen Kallenberg, terwijl de bankjongens uit J U-18 gelijktijdig een wedstrijd speelden. Coach Van der Meel besloot daarom op het laatste moment Sander Hulsbos uit het team van J U-18 toe te voegen aan de selectie van nu nog steeds maar 7 man. Het team van Green Eagles had de eerste (uit)wedstrijd gewonnen van Rotterdam Zuid met 63-70. Die uitslag gaf nog weinig houvast; hoe zouden dit keer de krachtsverschillen zijn? Klein, bleek al gauw.

Green Eagles zette fysiek in met een man-to-man full-court en nam snel een voorsprong. Leiderdorp hield echter het koppie erbij en liep via snelle passes en ball-handling in en vervolgens uit tot een stand van 18-24 na het eerste kwart. De scheidsrechters floten goed en consequent waardoor het fysieke spel van Green Eagles werd beloond met 11 persoonlijke fouten in het eerste kwart. Waar Leiderdorp verdedigde door middel van voetenwerk deed Green Eagles dat te veel met de handjes of werd soms het hele lichaam maar gebruikt. In de tweede periode werd door Leiderdorp aan het goede spel van de eerste periode een knap vervolg gegeven; bij rust was de stand 32-42.

Bij het begin van de derde periode schakelde Green Eagles nog een tandje bij. Leiderdorp raakte enigszins geïntimideerd, keek te veel naar de scheidsrechters in plaats van naar medespelers en verloor zichzelf in individuele acties. Green Eagles knokte zich ondertussen naar een stand van 68-56 aan het einde van de derde periode. Van der Meel spoorde zijn spelers aan de moed niet te verliezen; een aantal spelers bij Green Eagles stond inmiddels op scherp vanwege het fysieke spel dat door de scheidsrechters, meestentijds consequent, werd gecorrigeerd.

4de minuut 4e periode de eerste speler van Green Eagles met 5 fouten aan de kant, dezelfde minuut speler 2. In de 6de minuut speler 3 en ondertussen liep Leiderdorp puntje voor puntje in. In de tiende minuut speler 4 eruit en het was niet toevallig in die minuut dat Leiderdorp weer op voorsprong kwam met 86-87. Met nog een 20-tal seconden te gaan zette Green Eagles voor de laatste maal een aanval op en ging voor de driepunter. Bal mis, scrimmage en balvast situatie met de pijl in het voordeel van Leiderdorp. Uitbal met nog 2 seconden te gaan. Balbezit Leiderdorp, fout op de speler in balbezit in het slotsignaal. Vrije worpen voor de statistiek met als resultaat een 89- 86 eindstand. Een wedstrijd win je uiteindelijk altijd toch maar weer in de laatste minuut! Een goede teamprestatie die moed geeft voor het vervolg van de competitie.

Scores: David Abouljoud 18, Boudewijn Arndt 2, Sander Hulsbos 2, Robin Lovink 11, Mark Supper 12, Do Verhagen 26 en Michiel van Zwieten 18.