Zondagmiddag 17.15 stond de wedstrijd tegen Zoebas op het programma. Met 9 spelers (Vincent was helaas ziek) en 1 coach (Ramon was in het Vikingskipet de rondetijden van Sven en Ireen aan het meeklokken) was het team niet helemaal compleet. Omdat de voorgaande wedstrijd uitliep, vond de sprongbal uiteindelijk even na half 6 plaats. Beide teams hadden in het begin moeite om de basket te vinden (2-2 na 4 minuten), maar daarna zat Leiderdorp beter in de passlijn met een paar makkelijke breaks tot gevolg. (4-12 in de zesde minuut). Zoebas krabbelde weer terug met als resultaat 12-15 na de eerste periode. De toon van de wedstrijd was gezet. Leiderdorp leek elke keer de overhand te nemen, maar Zoebas bleek een stevige, maar sportieve en vooral taaie tegenstander. Het tweede kwart gaf een zelfde beeld. Door prima drives naar de basket van Tycho, Marco en Alberto en daarnaast Robin, zowel op de fast break als aan het eind van een uitgespeelde aanval met een 3punter, liep J14 uit tot 18-28, maar even later was het weer 29-30 en moest de verdediging weer wat aangescherpt worden, wat ook lukte. Daarnaast bemoeide Mike zich ook weer met de score en werd er gerust bij 32-39.
In de rust werd afgesproken dat de forwards in de aanval zich dichter bij de basket moesten vrijlopen. In de verdediging moesten we de passlijn blijven overspelen. In het derde kwart bleek dat Luuk dit goed in zijn oren had geknoopt en zo een paar keer de bal kon veroveren, waardoor de voorsprong knap boven de 10 punten werd getild. Maar nu begon de foutenlast mee te wegen. Jelle had er al 4 en anderen kwamen in de gevarenzone. Ook de tegenstander had al de nodige foutenlast, maar die hadden er op gerekend, getuige de 12 spelers die namens Zoebas aan de wedstrijd meededen. Beide teams hadden dit aan zichzelf te wijten en niets te klagen over de streng, maar prima en consequent leidende arbiters. Even raakte bij beide teams het hoofd op hol en was er sprake van flipperkast basketball. Beide teams vergaloppeerden zich in fast breaks, maar wisten daar niet uit te scoren. Time-out Leiderdorp om weer in een gecontroleerd tempo verder te kunnen tot 48-58 na het derde kwart.
Zoebas had het beste voor het laatst bewaard en geloofde er duidelijk nog in. Lang bleef het verschil rond de 10 punten schommelen, want ook de J14 wist nog een tandje bij te schakelen. In de laatste minuten begon de press van Zoebas vruchten af te werpen, ook omdat Marco en Tycho hun 5de fout haalden. Beide teams hadden moeite met hun vrije worpen. De scorer ook, getuige het 2e sheet wat nodig was om alles op kwijt te kunnen. Met nog een paar goed uitgepasste aanvallen, Mark die overal op het veld te vinden was en 2 “cool” raak geschoten vrije worpen van Jeroen zat de wedstrijd in het slot en kon de winst mee naar huis: Zoebas-BVL 71-78.
Jeroen (6), Mike (20), Marco (7), Alberto (6), Luuk (-), Robin (16), Tycho (14), Mark (7), Jelle (2).