Wereldtickets.nl is vol goede moed voor de belangrijke wedstrijd van komende zaterdag. Dan speelt de Leiderdorpse basketbalploeg in de eigen Bloemerdhal de belangrijke derby tegen het Katwijkse Grasshoppers. De generale repetitie in Den Helder verliep afgelopen zaterdag uiterst hoopgevend. Tegen de plaatselijke landskampioen en koploper werd weliswaar met overduidelijke cijfers verloren (84-66), maar de Leiderdorpse eredivisionist hoefde zich bepaald niet voor het eigen spel te schamen.
Dat had alles te maken met het vierde en laatste kwart waarin de meiden van Wereldtickets.nl niet berustten in de zekere verliespartij en veel van de eerder opgelopen achterstand werd ingelopen. De ‘koningin’ van de ploeg was wederom de Amerikaanse Jeana Hoffman (zie foto) die maar liefst dertig punten scoorde waaronder zes driepunters.

[img]/img/nieuws/jeana0209.jpg[/img]

Ook Mariska van Zegveld (13 punten, 8 rebounds) en Vanessa Wilt (9 punten, 10 rebounds) kwamen in de marinestad uitstekend voor de dag.
Komende zaterdag probeert de Leiderdorpse ploeg in een rechtstreeks duel de rode lantaarn in de eredivisie over te doen aan Grasshoppers dat een plaatsje hoger op de ranglijst staat. Voor deze ‘wedstrijd van het jaar’ hoopt de selectie van coach Joris Zandbergen als steuntje in de rug op een bomvolle Bloemerdhal. Daarvoor wordt onder meer de jeugd van basketbalclub BVL gemobiliseerd. Voor deze ‘d’r op of d’r onder-partij’ zijn echter ook ondernemersvereniging LOV, de plaatselijke politiek, de stichting Sportpromotie en andere reguliere bezoekers van het Leiderdorpse Sportcafe onlangs uitdrukkelijk uitgenodigd.