De U14-1 is 2009 begonnen met een nederlaag. Nu was die nederlaag wel ingecalculeerd, omdat uit 2 eerdere ontmoetingen, Woodpeckers duidelijk de betere was gebleken en mochten er geen spelerswisselingen hebben plaatsgevonden bij Woodpeckers, dan wisten wij bij voorbaat dat het een moeilijke opgave zou worden om te winnen. Toch heeft de U14 wat geleerd: zelfvertrouwen en bikkelen ! Langzaamaan komt het besef dat: wat ZIJ kunnen WIJ ook kunnen! Dat liet de U14 dan ook zien in de eerste periode, flitsend werd uit de startblokken weggesprongen en alle combinaties tussen spelers lukten prima ! Het was dan ook een verrassing dat we de eerste periode gelijk eindigden: 26 – 26, wie had dat gedacht ? Zelfs in de periode daarna kon de U14 bijblijven, we waren steeds weer op tijd terug voor de verdediging, we maakten het Woodpeckers op alle fronten lastig, zelfs over onze aanvallen werd goed nagedacht, net zolang blijven passen totdat we de vrije man vonden, de pressbreaker werd prima uitgespeeld, waardoor we vaak een-man-meer-situatie hadden en we vochten om de bal, met rust stond het 42-52, we zaten nog steeds in de wedstrijd, geweldig U14-1! In de derde en vierde periode ging het fout, we bezitten nog niet de conditie van de tegenstander en dus moesten we toezien hoe Woodpeckers langzaam van ons weg liep. De verdediging vertoonde meer gaten, de passing werd onnauwkeuriger en de U14 werd mentaal “geknakt” door een prima storend en op de fast break spelend Woodpeckers, uiteindelijk verloren we (helaas, toch ruim) met 73-117. Toch zijn de coaches tevreden, we zien dat de U14 begint te wennen aan het rayon niveau en dat we niet meer de “rookie” in het rayon zijn en we bereid zijn als team te bikkelen ! Nu een weekje rust en dan gaan we naar Zoetermeer en kunnen we kijken of we tegen Zoebas net zo kunnen spelen als de eerste 2 periodes van vandaag, dan moet een overwinning zeker haalbaar zijn !

[i]Scores:[/i] Mike (24),Tycho (13),Vincent en Mark (10),Marco en Alberto (6), Luuk en Robin (2)