Het meisjes MU20-team van het bolwerk is het nieuwe jaar goed begonnen met een eenvoudige overwinning op het Nijmeegse bolwerkteam Matrixx Magixx: 72-39. De Rijswijksen waren net terug van een internationaal toernooi in Lemvig (Denemarken) dat zij winnend afsloten en konden deze wedstrijd gebruiken om de vermoeide benen even los te schudden.

Zonder zelf overigens echt groots te spelen was de wedstrijd vooral een kat en muis spel tussen twee teams waarbij de winnaar eigenlijk vanaf het begin af aan al bekend was. Bij Lokomotief ontbraken Zera Butter en Esther van ’t Veer, terwijl Gillian Scholten vanuit de MU16 weer nuttige ervaring kon opdoen.
Lara Moerer zette de toon voor de wedstrijd en binnen enkele minuten leidde zij het team naar een 14-4 voorsprong. De Nijmeegsen hadden geen antwoord op de zone-press en konden zelf verdedigend nauwelijks potten breken. Hierdoor had bijvoorbeeld Willemijn Kallenberg vrij spel van achter de driepuntslijn. En inside konden Maxime Essenstam en Richelle v.d. Keijl vrijuit hun gang gaan. Bij 60-19 hielden de Rijswijksen op met verdedigen en gunden op die manier de tegenstanders nog enkele punten, waardoor de eindstand uiteindelijk een stuk draaglijker werd: 72-39.
Scores: Willemijn Kallenberg (22 p; 8 int; 8 ass), Richelle v.d. Keijl (12 p; 9 reb), Maxime Essenstam (9), Lara Moerer (7), Willeke Bruins (5), Ella Tijssen (5), Lupe Hoppenbrouwer (4), Rosanne Kruithof (4), Gillian Scholten (4).