Drie kwarten speelde JU16-1 zaterdag in de Amsterdamse Apollohal goed, bij vlagen zelfs heel goed. Maar, in het vierde kwart kwam de man met de hamer. EclipseJet Myguide Mosquitos (zo staat het op het sheet) schoot met scherp en wij hadden geen antwoord (89 – 72). Jammer, we hadden de kansen, alleen konden we ze niet verzilveren.
In het eerste kwart lieten we zien dat we ook tegen langere, harder spelende tegenstander ons mannetje kunnen staan. Vooral door snel aanvalsspel wisten we steeds weer te scoren. We verdedigde sterk op de bal, waardoor Mosquitos de scores niet cadeau kreeg. Het was een boeiend kwart dat eindigde in remise (22 – 22).
Het tweede kwart waren wij beter. Op sommige momenten speelden we zowel aanvallend als verdedigend heel goed basketbal. Het tempo was hoog, de Amsterdammers konden ons vaak alleen stoppen door veel persoonlijke fouten te maken. Wat jammer was dat we het verschil niet groter konden maken dan vijf punten. Vele goed gespeelde aanvallen werden niet adequaat afgerond. Het was het enige minpuntje maar achteraf misschien wel beslissend. Mosquitos hield de aansluiting in de wedstrijd.
Het derde kwart was ook weer een soort schaakspel. Wij verdedigden de voorsprong (33 – 38) en de Amsterdammers probeerden dichterbij te komen. Door energiek te verdedigen, en de kansen die we kregen goed te benutten, konden we de voorsprong behouden. Het kwart eindigde in 24 – 24. We stonden dus nog steeds 5 punten voor.
Maar dan moet ook het vierde kwart gespeeld worden. En… eigenlijk voor het eerst dit seizoen was dat nu net ons slechtste deel van de wedstrijd. Mosquitos kwam snel dichterbij en nam één punt voorsprong. Aanvankelijk konden we nog even volgen, maar toen knapte er iets. Ineens konden we het spel niet meer bijbenen. We zaten er “doorheen” zoals dat professioneel heet. Verdedigend leek het nergens meer op en in de aanval schoten we nu bijna niets meer raak.
Jammer dus… we hadden de kans om te winnen… maar zo is basketbal.

[i]Scores:[/i] Vincent Antes 15, Boris Crama 12, Niels van Elteren 3, Dennis Gout 2, Tim Heshusius 2, Jerom Kok 8, Raoul Koopmans 23, Michiel Willems 7.