Voor Amazone Leidsche Rijn was er in de wedstrijd tegen Lokomotief eigenlijk niets te halen. Het bolwerkteam MU20 van Lokomotief domineerde en het was vooral Richelle van der Keijl die bewees dat zij letterlijk en figuurlijk tot de “grotere” speelsters in de eredivisie behoort. Met een duidelijke double-double (23 punt-13 reb) bewees zij opnieuw haar waarde voor het team.

Zij zette dan ook de eerste score op het bord en hoewel Amazone via Kiki Geelen (4 * 3) nog wel even kon volgen, liep de thuisploeg gedegen weg van het Utrechtse samenwerkingsverband: 21-6. De zone-press deed haar werk en soepele fast-breaks leidden tot eenvoudige scores. Daarna stokte het even bij de thuisploeg. Door de vele wissels was even de organisatie in het team weg en daar maakte Amazone onder aanvoering van Randell v.d. Lee dankbaar gebruik van en zowaar leek het erop alsof het nog een echte wedstrijd zou kunnen gaan worden (28-27 na 12 minuten). Het waren opnieuw Richelle van der Keijl en later Maxime Essenstam, die inside veel ruimte kregen, die het verschil weer op de borden brachten. Rosanne Kruithof legde verdedigend de scoreproductie aan Utrechtse zijde stil en bij rust leek het verschil inmiddels weer op de borden gebracht: 52-36.
In de derde periode hingen de Utrechtsen aan een draadje in de hoop nog iets van de achterstand te kunnen afhalen, maar iedere keer wanneer zij dachten weer in de wedstrijd te komen, was er binnen enkele seconden een doeltreffend antwoord van Lokomotief. Enkele goed uitgevoerde fast-breaks maakten duidelijk dat er voor Amazone weinig te halen was. Vanaf het begin van de vierde periode (70-55), gaf Lokomotief de trein nog even gas en liep via scores van Willeke Bruins en Esther van ’t Veer binnen enkele minuten door naar 86-57. Daarmee was het krachtsverschil tussen de beide teams wel duidelijk aangetoond en freewheelden de Rijswijksen naar een 92-66 eindstand.
Scores: Richelle v.d. Keijl (23 p; 13 reb), Maxime Essenstam (17), Willeke Bruins (11), Zera Butter (10), Rosanne Kruithof (8), Willemijn Kallenberg (7), Esther van ’t Veer (7), Lara Moerer (6), Lupe Hoppenbrouwer (3), Ella Tijssen (2).