Afgelopen zaterdag leed het meisjesteam MU20 een pijnlijke nederlaag tegen concurrent Binnenland. Het lukte het team niet om de weggewerkte achterstand in de laatste minuut van de wedstrijd om te buigen in een voorsprong. Bij 68-68 kreeg Binnenland twee maal op rij een dubieuze beslissing mee en kon op die manier met 72-68 de punten in eigen huis houden.

In de eerste periode hielden beide teams elkaar aardig in evenwicht. Willemijn Kallenberg startte goed en zette Lokomotief op een 2-7 voorsprong, maar het antwoord bij Binnenland kwam van Suzanne van Hoogstraten en aan het eind van de periode leidde de thuisploeg met 14-13. In de tweede periode waren het opnieuw Suzanne van Hoogstraten en Lisa van den Adel die gebruik maakten van de passieve verdediging aan Rijswijkse zijde en een eerste verschil op de borden brachten (27-18). Lokomotief speelde inspiratieloos en vooral ook steeds meer tegen zichzelf. Binnenland profiteerde hiervan en liep door naar een 38-24 vorsprong halverwege de wedstrijd. Ook de eerste minuten van de tweede helft was Lokomotief nog geen schim van de aanwezige kwaliteit, waardoor Jamailah Adams en Lisa van den Adel de voorsprong nog verder vergrootten tot een ogenschijnlijke veilige marge van 20 punt (51-31). Willeke Bruins brak vervolgens de ban voor de Rijswijksen. Samen met de in de eerste helft onzichtbare Zera Butter bracht zij in aanvallende zin opeens de noodzakelijke creativiteit en ook verdedigend vocht zij zich in de wedstrijd. De voorsprong verdween als sneeuw voor de zon en aan het eind van de periode was het verschil nog maar 9 punt (58-49), waardoor het alsnog een spannend vierde kwart kon worden. Dat werd het zeker. Zera Butter bracht het bolwerkteam vlak bij Binnenland (64-62) en even later zette Richelle van der Keijl beide teams op gelijke hoogte bij het ingaan van de laatste minuut (67-67). In de aansluitende aanval ging Zera Butter naar de basket en werd daarbij getorpedeerd door haar tegenstander. Tot ongeloof van de gehele zaal mocht zij niet naar de vrije worplijn, maar kreeg zij een charge-fout. Van het onverwachte balbezit profiteerde Binnenland en scoorde. De daarop volgende aanval werden zowel Richelle van de Keijl als Maxime Essenstam onder de basket door de Barendrechtse speelsters besprongen, maar ook dit werd weggewuifd. In tegenstelling tot wat aan de andere kant gebeurde, waar een duwfout wel normaal werd gestraft en Binnenland met de laatste vrije worpen de wedstrijd definitief naar zich toe kon trekken: 72-68.
Coach Ton Kallenberg briesend na afloop: “Laat ik voorop stellen dat wij het verlies aan onszelf te danken hebben. We speelden de eerste helft ronduit slecht. Maar op zo’n manier kun je natuurlijk nooit winnen. Ik wil graag de discussie voeren over de vraag wanneer iemand op landelijk niveau mag fluiten, want dit is niet bepaald sterk.”
Scores: Zera Butter (16), Willeke Bruins (12), Willemijn Kallenberg (11), Maxime Essenstam (11), Esther van der Veer (8 p, 8 reb), Richelle van der Keijl (7), Rosanne Kruithof en Lupe Hoppenbrouwer (2), Ella Tijssen en Lara Moerer (0)