Wereldtickets.nl kan zich steeds nadrukkelijker meten met de top- en subtop uit de eredivisie van het vrouwenbasketbal. Vorige week werd met slechts drie punten verschil verloren van het Utrechtse Auto Cad Amazone en afgelopen zaterdag kwam de Leiderdorpse formatie maar zes punten tekort in Tubbergen bij Perik Jumpers: 74-68.
Bij Wereldtickets.nl was de Amerikaanse Vanessa Wilt met 18 punten en 13 rebounds weer de veelvraat van de ploeg. Zij werd op de voet gevolgd door Kee Brinks met 17 punten en Jeana Hoffman met 16 punten en 14 rebounds. Wereldtickets.nl maakte noodgedwongen, na een matig begin (14-6), van de hele verdere wedstrijd een inhaalrace. Dat leek halverwege het vierde kwart te slagen op het moment dat de Leiderdorpse vrouwen met 58-60 kortstondig de leiding namen. Uiteindelijk moest Wereldtickets.nl die inspanning in de slotfase bekopen en verloor alsnog.

[img]/img/nieuws/wilt1.jpg[/img]
(Vanessa Wilt)

De recente resultaten leveren bij het begin van het kerstreces weliswaar geen wedstrijdpunten op, maar het is toch een groot verschil met het begin van het seizoen. Toen werden tegen dezelfde tegenstanders kansloze potten gespeeld met nederlagen van ver boven de tien punten.
Ondanks de zichtbare progressie, staat de Leiderdorpse vrouwenploeg nog wel op de laatste plaats van de eredivisie. Pagina 616 van NOS teletekst geeft eigenlijk een vertekend beeld, want als het protest over het duel bij het Katwijkse Grasshoppers wordt gehonoreerd, springt Wereldtickets.nl in ieder geval over die ploeg heen. Dan staat de Leiderdorpe equipe nog niet op een plek die aan het einde van het seizoen deelname aan playoffs garandeerd, maar in ieder geval is dan de rode lantaarn per regionale posterijen naar Katwijk verzonden.
Coach Joris Zandbergen meldde aan het begin van het speeljaar dat in dit huidige opbouwseizoen maar beter niet naar de ranglijst kon worden gekeken. Zijn ploeg zou te jong en onervaren zijn en de basis te smal om potten te breken. Nu er twee (eigenlijk dus drie) wedstrijden zijn gewonnen en ook het verschil in de verliespartijen steeds kleiner wordt, speelt Zandbergen met het idee om de doelstelling wat op te krikken. Het aantrekken van een enkele, degelijke versterking in de kerstvakantie wordt daarbij niet uitgesloten.