De wedstrijd tegen MSV (Grasshoppers U18) werd op voorhand ingeschat als een moeilijke wedstrijd. Immers het Katwijks/Noordwijkse team staat weliswaar (geflatteerd) op de 10e plaats, maar dit team bezit veel talentvolle speelsters waarmee een hogere eindklassering in de competitie mogelijk is. Het werd ook een moeilijke wedstrijd, waarin uiteindelijk de kwaliteit de doorslag gaf: 79-65 voor het bolwerkteam.

Door een korte warming up, maar ook doordat verschillende taken (bar en jury) vlak voor de wedstrijd werden afgerond, was de concentratie in het team nog niet optimaal aan het begin van de wedstrijd. De bezoeksters onder leiding van coach Nike Hartlief hadden dan ook de eerste minuten het beste van het spel. Het was daarbij Eveline Messemaker die inside regelmatig aan de aandacht wist te ontsnappen en haar bekende pivotmoves goed wist uit te buiten (10-12). Toen coach Ton Kallenberg zijn team naar een 1-2-1-1 zone press dirigeerde had Grasshoppers in eerste instantie geen antwoord en kwam Lokomotief door scores van de goed spelende Richelle v.d. Keijl op een 22-16 voorsprong aan het eind van de eerste periode.
Het was nog te vroeg om een beslissing in de wedstrijd te forceren en dus oefenden de Rijswijkse meiden nog wat met wisselende verdedigingen. Omdat dit niet altijd vlekkeloos verliep, konden de Katwijksen hiervan gebruik maken. Grasshoppers kwam gelijk en gaf in verdedigend opzicht ook weinig weg, waardoor zij met de rust een marge van 3 punten hadden: 34-37.
In de rust werden de afspraken in de verdediging nog eens goed doorgenomen en dat had direct effect. Zera Butter onderscheidde zich andermaal als interceptie-koningin en ook aanvallend viel zij niet te stoppen. Zij werd daarbij prima ondersteund door Willeke Bruins, die vooral vanuit de linker wing positie keer op keer naar de basket kon, en Esther v.d. Veer, van onder de basket. Het was een periode “d’r op en d’r over”, want aan het eind van de derde periode was de wedstrijd beslist: 64-47.
In de vierde periode behielden we de voorsprong gedisciplineerd rond de twintig punten, waardoor Zera Butter, Rosanne Kruithof en Maxime Essenstam al eerder weg konden om een wedstrijd met de dames van Wereldtickets.nl in Tubbergen te kunnen halen. Grasshoppers kon mede door drie scores van Vera de Ruijter op rij de schade beperken tot een 79-65 eindstand.
Coach Kallenberg na afloop: “Het is logisch dat we soms ook teveel makkelijke scores weggeven. We moeten leren om de eigen verdediging te lezen, zodat iedereen ook de juiste posities loopt. Dat kost tijd. Soms zie je bijvoorbeeld dat de ‘trap’ te laat komt en het gevolg daarvan is wel dat je verdedigend overal een stap te laat bent. Verder is natuurlijk prima dat Willemijn in deze wedstrijd ook alvast weer een paar minuten kon pakken, zodat ze het wedstrijdritme vasthoud. Zera Butter was vandaag weer eens in haar element en dat bracht de eerste triple-double van dit seizoen.”
Scores: Zera Butter (26 p; 13 int; 10 reb), Willeke Bruins (14 p; 8 reb); Richelle v.d. Keijl (13 p; 12 reb); Esther v.d. Veer (9 p; 8 reb); Maxime Essenstam (6), Rosanne Kruithof (5), Lara Moerer (4); Willemijn Kallenberg (2), Ella Tijssen en Lupe Hoppenbrouwer (0).