Stunt tegen Woodpeckers U14 1 zit er niet in: 118 – 79 verlies (verslag van 13 december).
Wat hadden we het leuk gevonden als we de laatste wedstrijd tegen Woodpeckers toch nog hadden kunnen stunten. Helaas een slechte voorbereiding, een ijskoude zaal en (toch) een betere tegenstander zat ons tegen. Vandaag werd ons weer duidelijk gemaakt wat het verschil is in deze (en hogere) klasses; strijden voor elke bal, constant vrij lopen, geconcentreerd blijven verdedigen, als team blijven spelen, erin (blijven) geloven, het zijn dingen die de U14-1 moet leren en leren kost tijd, dat is algemeen bekend. In de ijskoude sporthal in Houten (wie heeft in @#$%^%&% daar die slingerweg verzonnen, waarbij je 3x hetzelfde fietspad kruist ?!) was onze voorbereiding – en daardoor onze start – niet goed, Woodpeckers vloog er aan alle kanten langs en na de 1e periode stond het al 40-19, aiii dat deed pijn !! En de vrees voor erger kwam op, maar….. BVL werd wakker, BVL ging beter verdedigen, BVL werd brutaler in de aanval; met name Robin liep constant op de break, maar ook Mark en Tycho en natuurlijk Mike kwamen veel vaker tot scoren, met rust stond het weliswaar 66-37, maar we verloren deze periode “slechts”met 7 punten ! In de 3e periode zette BVL de lijn door, ook Marco, Luuk en Jeroen gingen nu vaker langs hun tegenstander terwijl Alberto vaak op de break ervan doorging. Aan het einde van de 3e periode stond het 96-63. Zelfs de 4e periode bleef BVL bij Woodpeckers in de buurt, ondanks het feit dat Tycho en Robin hun 5e fout opliepen. De andere 5 overgebleven spelers, bleven gewoon hun best doen en daardoor eindigde de wedstrijd maar in 118 – 79. Natuurlijk het verschil is groot, maar als we de eerste periode eraf halen, dan is het verschil nog maar 17 punten, dus zonde van die 1e periode U14-1 ! De U14 1 heeft nu een aantal weken rust, daarna een toernooi in de Bloemerd op 2 januari en dan mogen ze in een nieuwe poule de strijd aanbinden met (weer) Woodpeckers en (weer) Lokomotief (U14-2) en daarnaast zijn de nieuwkomers: Zoebas en Grasshoppers (meisjes). Deze laatsten zijn bekenden voor ons en dus kunnen we ons goed gaan voorbereiden voor het 2e gedeelte van het seizoen. Uiteraard hopen we dat Mike weer zoveel mogelijk wedstrijden zal meespelen en in dat geval, moet een 3e plaats of hoger te halen zijn ! Oja: Mike nog gefeliciteerd met je uitverkiezing voor het regioteam onder 14. Ook in deze leeftijdsgroep heeft BVL weer een afgevaardigde!

[i]Scores:[/i] Mike (37), Mark (15), Robin (14), Tycho (10), Luuk (2) en Marco (1)