De laatste wedstrijd voor de kerstperiode leverde het meidenteam van Lokomotief een erg gemakkelijke overwinning op tegen Almonte. De Brabantsen waren duidelijk ondergeschikt aan de kwaliteit van het jonge team. Op zich opmerkelijk te benoemen dat in het team van Almonte vier speelsters uit de U18-selectie van het Nederlands team zitten. Zij waren zo goed als onzichtbaar tegen hun jongere U16 tegenstandsters.

Het team van de coaches Ton Kallenberg en Marcel Tijssen startte gemotiveerd aan de wedstrijd. In tegenstelling tot de wedstrijd van een week eerder tegen MSV waarin de eerste periode werd gebruikt voor de ‘warming-up’, draaide de locomotief vanaf het eerste begin op volle toeren en werd Almonte letterlijk van het veld gelopen. Richelle van der Keijl en Zera Butter droegen de meeste steentjes bij in de score, maar het was vooral de wisselende verdedigingsvorm waarop de Brabantsen geen antwoord hadden. Via 2-11 denderden de meiden in een keer door naar een wel heel comfortabele 12-29 stand aan het eind van de eerste periode. Ook aan het begin van de tweede periode werd er nog even ‘huis’ gehouden (12-39), maar toen veranderden Kallenberg en Tijssen hun strategie en werd de rest van de wedstrijd met de hand op de rem gespeeld. Bij Lokomotief ontbraken Esther van der Veer en Lara Moerer in verband met vakantie, waardoor de ‘vier’ positie nu afwisselend moest worden opgevuld door Kirsten en Tammie. Dit deden zij uitstekend. Zo kreeg bijvoorbeeld international Rian Hofstraat geen poot aan de grond tegen Tammie en ook Marlou de Kleijn kwam tegen Kirsten amper tot scoren toe. Het was dus in de eerste helft vooral een kat en muis spel waaraan iedereen haar deel bijdroeg (27-52 bij rust).
In de tweede helft was de concentratie al wat minder. Almonte kroop in een zoneverdediging en dat bood een prima gelegenheid om te oefenen tegen de zoneverdediging. Doordat de balcirculatie te laag lag en het schot uiteindelijk niet meer viel, werd daardoor een grote afstraffing door de Brabantsen voorkomen. Rosanne Kruithof kon nu regelmatig haar befaamde drives tonen en daarnaast waren er enkele fraaie staaltjes basketbal te zien wanneer de Rijswijksen het verschil wilden vergroten. Na 39-67 aan het eind van de derde periode, was de vierde periode feitelijk alleen nog voer voor de statistieken. Almonte was niet bij machte om het Lokomotief moeilijk te maken en doordat Lokomotief het verder wel geloofde werd het uiteindelijk 55-74.
Coach Ton Kallenberg na afloop: “Vooral in de eerste helft hebben we heel goed basketbal laten zien. Dan ben je best trots wanneer de lijnen op de juiste manier worden gelopen. Zowel verdedigend als aanvallend werd Almonte overklast en dat geeft toch wel wat aan van de potentie van dit jonge team. Toch blijft er natuurlijk ook wel wat op te merken. Als je namelijk de eerste helft ruim 70% schiet, moet je in de tweede helft niet terugzakken naar een percentage van 30%. En dat terwijl je tegen een zone staat te spelen. We moeten dus nog even leren om ook tegen de zone de juiste positie te kiezen en ook op het juiste moment te schieten. Maar goed, dat gaan we lekker oefenen in Denemarken.”
Scores: Zera (23), Richelle (10), Willeke (10), Rosanne (9), Maxime (9), Willemijn (7), Kirsten (4), Lupe (2), Ella en Tammie (0).